Beste loopband kopen in 2024

Beste loopband kopen

Heb je als sportief doel; je conditie verbeteren, spieren versterken of afvallen? Dan is het kopen van een loopband voor thuis ideaal. En we leggen je uit waarom.

Met een loopband loop je altijd op een gelijk loopvlak en een zachte ondergrond. Lopen of wandelen op een loopband is daarom minder belastend voor het lichaam dan buiten lopen, en dus heb je minder kans op blessures.

Op een loopband kan je volledig focussen op je looptraining zonder afgeleid te zijn of te moeten stoppen voor een verkeerslicht. Met verschillende voorgeprogrammeerde trainingsschema’s loop of wandel je altijd een nieuw uitdagend parcours.

Door een loopband voor thuis aan te kopen, zal je sneller gemotiveerd zijn om een trainingssessie starten. Omdat je tijdens het trainen een TV serie of film kan opzetten ga je de training ook langer volhouden.

Na het lezen van dit artikel weet jij het belangrijkste over het hebben van een loopband voor thuis. Waar je op moet letten bij de aanschaf van een loopband, en welke merken en modellen het beste passen bij jouw loopdoelen of productwensen. Ook leggen we uit hoe je het beste een loopband kan gebruiken. Tenslotte komen we met een aantal alternatieven voor een loopband.

Waar op letten bij de aankoop van een loopband

Bij de aankoop van een loopband moet je eerst letten op het maximaal lichaamsgewicht dat de band kan dragen.

Loopbanden zijn ook verkrijgbaar in verschillende breedtes. Een bredere band biedt meer ruimte, hierdoor vermeid je eventuele misstappen. Dit is vooral handig bij sprints of langere loopjes.

Verder kijk je naar de trainingsmogelijkheden van het apparaat. Wat is voor jou de gewenste maximum snelheid en wil je veel heuveltrainingen doen? Sommige loopbanden zijn goed te koppelen aan een fitness app. Zo krijg je inzicht in je trainingsresultaten.

Tenslotte zijn de kosten van belang, hoe makkelijk de loopband op te bergen is, en of je best kiest voor een loopband met of zonder motor. Wij vertellen je welke merken goed van kwaliteit zijn en in welke prijsklasse ze zich bevinden. Dit voor elk sportieve doel.

  • Wat kost een loopband

Loopbanden zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De trainingsmogelijkheden en opties zijn wat de kost van een loopband bepaald. Ook het merk en de kwaliteit van het materiaal bepalen hoe duur de loopband is. Je moet denken aan prijzen voor een loopband tussen de 400 euro en 2.000 euro. Een loopband zonder motor is iets goedkoper als een loopband met motor.

  • Welk merk loopband is goed

Tunturi is een goed merk, dat sinds jaar en dag al fitnessapparatuur maakt. Tenturi maakte namelijk in 1969 de allereerste hometrainer met ergometer. De loopbanden van Tenturi zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en richten zich op thuisgebruik.

Flow Fitness, een ander goed merk, heeft als missie de kwaliteit van het leven te verhogen door de mensen in stijl aan hun fitheid en gezondheid te laten werken. De producten van Flow Fitness worden ontworpen door een team van Nederlandse top ontwerpers.

Welk merk is nu het beste? We hebben goede ervaringen met diverse modellen van deze merken.

  • Hoe gemakkelijk op te bergen

Bij de keuze van een loopband neem je de afmeting van de loopband en de wijze waarop je de band kan opbergen mee in je overwegingen. Sommige loopbanden kunnen ingeklapt worden en onder het bed geschoven worden. Dat is een sterk voordeel. Andere apparaten zijn juist meer breed. Als je een permanente fitnesskamer in je huis inricht, is de opklapbaarheid van het apparaat minder van belang.

  • Loopband met of zonder motor

Het verschil tussen loopbanden met motor en zonder motor is, dat je de laatste met je voeten voortduwt. Bij een loopband met motor duwt elektrische stroom de motor met riem voort. Naast de werking zit het verschil vooral in de prijs. Een band met motor is duurder dan één zonder motor. De band zonder motor is vaak lichter dan de variant met motor. Of je een loopband met of zonder moeten moet kopen is vooral een kwestie van smaak.

De beste loopband kiezen voor thuis

In dit artikel onderzoeken we uitgebreid welke loopbanden en merken geschikt zijn voor jouw situatie en je loopdoel. Hierdoor kan jij de beste aankoopbeslissing nemen. Heb je geen tijd om dit door te nemen? Geen nood. Hieronder hebben we kort op een rijtje gezet welke loopbanden het beste uit onze tests kwamen:

  1. Beste professionele loopband
    • Flow Fitness Runner DTM 3500i
  2. Beste loopband voor wandelen
    • Tunturi FitRun 40i
  3. Beste goedkoopste loopband
    • Tunturi FitRun 30
  4. Beste loopband voor ouderen of revalidatie
    • ProForm Power 995i
  5. Beste inklapbare loopband
    • Flow Fitness Kingston i
  6. Beste loopband met helling
    • Flow Fitness Runner DTM 3500i
  7. Beste loopband met bluetooth
    • Tunturi FitRun 90i PRO
  8. Beste loopband voor onder bureau
    • Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad

Beste professionele loopband

Flow Fitness Runner DTM 3500i loopband 1

Flow Fitness Runner DTM 3500i

Een professionele loopband helpt je om sneller je loopdoelen te bereiken. Als aanvulling op je rondjes buiten, gebruik je de loopband om je tempo en intervals intensief op te voeren. Bij gebrek aan een aangepast parcours is een loopband met professionele trainingsprogramma’s een prima alternatief voor heuveltraining. Flow Fitness Runner DTM 3500i heeft een uitgebreide keuze aan 29 trainingsprogramma’s die voorgeprogrammeerd zijn. Dit apparaat onderscheidt zich door het brede loopoppervlak van 52 centimeter. Dit is fijn bij het trainen voor grote marathon afstanden. Ook de demping is goed, waardoor je het risico op blessures met deze loopband verkleint. Met dit apparaat kan je makkelijk snelheden bereiken van 22 kilometer per uur, ideaal voor. Het ingebouwde ventilatiesysteem zorgt voor verkoeling tijdens het lopen. Slim bedacht zijn de ingebouwde toetsen in de handvatten om de hellingshoek en de snelheid aan te passen. Hierdoor verlies je geen extra energie tijdens je stevige looptrainingen. Deze professionele loopband komt wel met een behoorlijk prijskaartje. Het is dan wel de ideale loopband voor intensief gebruik en lopers die hogere snelheden willen halen.

Beste loopband voor wandelen

De Tunturi FitRun 40i loopband

Tunturi FitRun 40i

Je hebt loopbanden die prima geschikt zijn voor wandelen. Hier let je wel even op andere kenmerken dan voor lopen. De Tunturi FitRun 40i is de beste koop voor de wandelaar. Het apparaat is eenvoudig in montage en gebruik, dus je bent snel aan je wandeltraining toe. De hartslagsensor op de armleuningen is niet heel praktisch in gebruik bij hogere snelheden, maar daar heb je als wandelaar geen last van. Door de goede demping van deze loopband worden je knieën ontlast. Je traint er overigens als wandelaar ook prima hellingen mee. Fijn om te weten is, dat ook het onderhoud makkelijk is. Gebruiksgemak staat bij deze loopband centraal. Het apparaat geeft zelf aan wanneer onderhoud nodig is. Dat houdt niet meer in dan het aanbrengen van olie onder de band. Wil je kunnen wandelen op de loopband om gezond te blijven, of wandelen om af te vallen? Dan is deze loopband voor jou. Iemand met deze loopband in huis kan blessurevrij in beweging blijven.

Beste goedkoopste loopband

Tunturi FitRun 30 loopband

Tunturi FitRun 30

Ben je op zoek naar een goedkope loopband, maar die toch van topkwaliteit is? Dan is de Tunturi FitRun 30 jouw loopband. De 20 trainingsprogramma’s bieden voldoende keuze om snel naar resultaat te lopen. De maximale snelheid van de loopband bedraagt 12 kilometer per uur, en daar hebben de meeste mensen voldoende aan bij hun trainingsschema. Deze goedkope elektrische loopband is ook nog eens eenvoudig in te klappen en op te bergen. Dit is uiterst handig als je wat minder ruim behuisd bent. Het apparaat is minder geschikt voor heuveltrainingen met maar een maximale hellingshoek van 3%. Een ander aandachtspunt is het maximale lichaamsgewicht dat deze loopband kan dragen, namelijk maximaal 100 kilo. Daarmee kan de Tunturi FitRun 30, in vergelijking met andere loopbanden, relatief weinig gewicht dragen. Het is ook niet de allergoedkoopste loopband, maar je krijgt er wel 20 trainingsprogramma’s voor. Meer dan genoeg om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Wil je de deur niet uit om te sporten en zoek je een loopband van goede kwaliteit tegen een lage prijs? Dan is deze loopband geschikt voor jou.

Beste loopband voor ouderen of revalidatie

ProForm Power 995i loopband 1

ProForm Power 995i

Ook als je ouder wordt, is het belangrijk om in beweging te blijven. De beste loopband voor senioren is de ProForm Power 995i. Juist als je wat minder stabiel loopt, is deze loopband geschikt. De ruime breedte en de lengte zorgen ervoor dat je veilig kunt hardlopen of wandelen, zonder dat je erop hoeft te letten waar je je voeten plaatst. Deze loopband is al in te stellen op een tempo van 1 kilometer. Prima dus als je alleen wilt wandelen. Deze loopband raden we ook aan voor mensen die in een revalidatieproces zitten. Ga je snel zweten tijdens het bewegen, dan heb je bij deze loopband een ingebouwde ventilatie die je tijdens het lopen of wandelen koel houdt. De ProForm Power 995i is wel aan de prijzige kant. Maar het is een degelijke loopband van goede kwaliteit met veel loopruimte. Een prima loopband voor ouderen of iemand die wat minder stabiel loopt.

Beste inklapbare loopband

Flow Fitness Kingston i loopband

Flow Fitness Kingston i

Vind jij ook dat een loopband niet in de weg mag staan? Kies dan voor een inklapbare loopband. Zeker als je weinig ruimte hebt, is het handig om een loopband te kopen die makkelijk ingeklapt kan worden. De Flow Fitness Kingston i is een compacte loopband die bovendien makkelijk in te klappen is en met de gemonteerde wieltjes ook nog verreden kan worden. Zo schuif je de band makkelijk onder het bed. De compactheid uit zich helaas ook in een wat minder breed loopoppervlak van 44 centimeter. Bij een lange intensieve training is dit misschien minder prettig. De Flow Fitness Kingston kan een maximale snelheid aan van 16 kilometer. Voor de meer getrainde loper dus ook heel geschikt. Zoek je een loopband waar je serieus op kan trainen, maar die toch inklapbaar is? Deze loopband is de beste keus!

Beste loopband met helling

Flow Fitness Runner DTM 3500i loopband

Flow Fitness Runner DTM 3500i

Wandelen of lopen op een loopband met helling doet jouw billen altijd wat extra branden. Als je een loopband met helling wilt kopen, zijn er veel opties. Het is misschien niet zo verwonderlijk, maar de Flow Fitness Runner DTM 3500i is prima als professioneel toestel, maar is ook de loopband met de beste automatische hellingsfunctie. Is afvallen of het versterken van de billen je trainingsdoel? Deze loopband met hellingshoek van 15% biedt duidelijk meer dan andere apparaten. Je hebt wel behoorlijk wat spierbundels nodig om dit apparaat op zijn plek te krijgen. Gelukkig vonden we een gratis levering bij dit toestel. Gezien de hoge score in twee categorieën is dit de loopband voor de meer toegewijde sporter waarmee je ook nog eens goede heuveltrainingen kan doen.

Beste loopband met bluetooth

Tunturi FitRun 90i PRO loopband

Tunturi FitRun 90i PRO

Een loopband met een geïntegreerd bluetooth systeem biedt de mogelijkheid om je telefoon of tablet aan te sluiten. Zo kan je muziek luisteren of de loopband koppelen aan een fitness app. De Tunturi FitRun 90i PRO is de beste loopband met bluetooth. Je verbindt je telefoon of tablet met de loopband. Tijdens het lopen kan je je apparaat zelfs opladen. Via de iConsole+ app kan je tijdens het lopen televisie kijken. Met deze app kan je ook je iRoute plannen met Google Maps als uitgangspunt. Het verlichte display is groot en goed leesbaar. Voor een heuveltraining moet je deze loopband niet kiezen. Een loopband met leuke snufjes en veel mogelijkheden.

Beste loopband voor onder bureau

Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad loopband

Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad

Met een loopband voor onder je bureau (ook wel walkdesk) sla je twee vliegen in één klap. Tijdens het werken blijf je namelijk in beweging en train je je lichaam. De Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad is te gebruiken aan je bureau maar ook als gewone loopband. Er zijn geen steunen aan de loopband en je bedient de band met een afstandsbediening. Bediening kan ook via de WalkingPad app. Met deze app kan je ook je trainingsresultaten opvolgen. Het is wel een loopband die echt gericht is op wandelen met een maximum snelheid van 6 kilometer per uur. Ook het instellen van een helling is niet mogelijk. Daar staat tegenover dat deze loopband prima onder je bureau past, of op eender welke plaats in je woning. Bovendien is deze WalkingPad ook handig op te bergen, bijvoorbeeld onder het bed of kast. Lekker lopen en werken aan je bureau combineren? Het kan!

Hoe een loopband gebruiken

Op de sportschool is de loopband één van de meest gebruikte fitnesstoestellen. Ze is goed voor een warming up, of voor een volledige hardlooptraining. Koop je een loopband voor thuis, dan zal je hem dus prima kunnen gebruiken voor je al trainingsdoelen. Maar hoe moet je een loopband precies gebruiken, dat lees je hier:

Veilig gebruik

Let wel op een aantal belangrijke zaken bij het gebruiken van een loopband:

Als je op de loopband stapt, zet je je voeten altijd eerst naast de band.

Je loopt best met je handen los van het toestel.

Vervolgens kan je de snelheid opvoeren.

Het is belangrijk om dicht bij de voorkant van de band te blijven tijdens het lopen. Als je dit niet doet, vergroot je het risico om eraf te vallen.

Als je wilt stoppen, schroef je eerst je snelheid flink terug tot wandeltempo. Je stapt af door je voeten eerst weer naast de band te zetten, of je stopt de band terwijl je er nog op staat.

Doe dit laatste alleen vanuit wandeltempo! Anders bestaat alsnog de kans dat je valt.

Verschillende trainingsdoelen

Met (hard)lopen verbeter je je uithoudingsvermogen. Daarnaast is wandelen, kort gezegd, nog beter voor je lichaam.

Op een loopband kan je veel trainingsvormen uitvoeren.

Zo zijn intervaltrainingen op een loopband makkelijk dankzij de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Het tempo wordt door de loopband voor jou bepaald, je wordt als het ware verplicht om vol te houden.

Bovendien wordt je hartslag gekoppeld aan het trainingsprogramma, waardoor je makkelijker in de ideale vetverbrandingszone zal blijven. Afvallen met een loopband is dus een realistisch doel. Je doet dit met een voorgeprogrammeerd programma’s om af te vallen, waar je zo lang mogelijk in hartslagzone 2 zal lopen.

Na het kopen van een loopband hoeft je dus geen loopschema’s meer aan te schaffen – in de loopband of meegeleverde apps staat dit allemaal voor je ingesteld.

Verschil loopband en buiten lopen

Het verschil met een loopband en buiten lopen is zonder meer de omgeving. Een loopband staat meestal thuis op dezelde plaats waar je buiten de omgeving kan afwisselen. Lopen op een loopband is daarom niet minder uitdagend. In tegendeel. Met de verschillende voorgeprogrammeerde loopprogramma’s heb je meer afwisseling in je looptrainingen dan bij het buiten lopen. Het voordeel van een loopband is, dat je niet afhankelijk bent van de weersomstandigheden en je dus altijd kan lopen. Een loopband zorgt voor extra uitdaging dankzij de hellingfunctie en intervaltrainingen. Waar je buiten je tempo kan laten zakken, is dat op een loopband niet het geval, want je wordt gedwongen het tempo te volgen van het ingestelde trainingsprogramma. Wanneer je regelmatig op een loopband traint, wordt het risico op stressfracturen aan je scheenbeen kleiner. Dit komt omdat een loopband een zachte, gelijke en dempende ondergrond heeft. Er wordt wel eens gezegd dat lopen op een loopband makkelijker is dan buiten lopen. Dit klopt deels omdat de band je als het ware verder duwt. Hardlopers stellen hierdoor de helling van de loopband in op één procent om de inspanning die je levert bij buiten hardlopen helemaal te evenaren.

Loopband alternatieven

Ben je na het lezen van deze informatie nog niet volledig overtuigd van de aanschaf van een loopband of wil je ook andere alternatieven kunnen meenemen in je keuzeproces. De grote vraag is natuurlijk wat deze mogelijke alternatieven zijn. De meest populaire fitnesstoestellen voor thuis naast een looptrainer zijn de crosstrainer of een hometrainer

Wat is beter loopband of crosstrainer

Een crosstrainer wordt ook wel een elliptical genoemd. Dit komt van het Griekse woord ellips en staat voor ovale beweging. De beweging die je maakt op een crosstrainer lijkt een beetje op een combinatie van langlaufen en hardlopen. Maar wat is nu beter een loopband of een crosstrainer?

Het grote verschil met een loopband is, dat je bij een crosstrainer bijna alle spiergroepen gebruikt en daarmee een volledige cardiotraining doet. Net als bij een loopband is de crosstrainer bedoeld om je uithoudingsvermogen en je conditie te verbeteren, maar je belast niet alleen je benen. Doordat je met je armen continu tegen de hendels duwt, train je ook je armspieren. Daarnaast komen je schouders en de rest van je bovenlichaam aan bod. Een crosstrainer zorgt voor minder belasting van je knieën dan een loopband. Als je graag hardloopt, maar dit even niet gaat vanwege zwakke knieën is een crosstrainer dus een goed alternatief voor een loopband.

Wat is beter loopband of hometrainer

De hometrainer is één van de oudste fitnessapparaten die mensen in huis hebben. Maar is een hometrainer daarom beter dan een loopband? Het grootste verschil met een loopband is dat je fietsbewegingen maakt in plaats van loopbewegingen. Beide apparaten zijn gericht op het verbeteren van je conditie. De loopband is wel meer belastend voor gewrichten dan een hometrainer. Als je in een revalidatieproces zit, of wat minder mobiel bent is een hometrainer wellicht (tijdelijk) een betere keus dan een loopband.

Een meer sportieve variant op de hometrainer is de spinningfiets, die winnen in de sportscholen al een tijdje aan populariteit. Bij een spinningfiets trap je door en dat is bij een hometrainer niet het geval. Op een hometrainer zit je en daardoor beweegt je bovenlichaam een stuk minder dan op een loopband of een crosstrainer.

Over Thuissporter

Gezond en slim sporten is iets dat je thuis heel goed kan. Wie zelf aan de slag gaat met fitness oefeningen thuis kan bij Thuissporter.nl specifieke informatie vinden voor het resultaat dat hij of zij wil behalen.