Beste krachtstation voor thuis kopen

Krachtstation thuis

Door weer en wind naar de sportschool en wachten voor je op je favoriete fitness apparaat aan de slag kan. Met een home gym is dat verleden tijd. Een krachtstation is multifunctioneel waardoor je gevarieerd alle spiergroepen traint. Door uitbreidingsmogelijkheden vergroot je je trainingsopties in de toekomst. Je hebt een compleet trainingsapparaat voor krachttraining in huis op slechts een beperkt aantal vierkante meters.

Krachttraining heeft veel voordelen. Je vetverbranding gaat omhoog doordat je meer spiermassa ontwikkelt. Het is een effectieve manier om af te vallen. Je hebt voordeel van je krachttraining bij het beoefenen van andere sporten en je lichaam ziet er beter uit, omdat je spieren meer tonen. Je verbetert je algemene gezondheid met krachttraining door een toename in je botdichtheid. Ook je bloeddruk en cholesterolgehalte blijven beter op peil. Met onze tips weet je waar je op moet letten bij het kopen van een krachtstation.

Wij hebben de beste krachtstations geselecteerd die aansluiten bij jouw doelen en budget.

Waar let je op bij het kopen van een krachtstation?

Met een fitness krachtstation train je in het comfort van je eigen huis. Een homegym kopen doe je voor de multifunctionaliteit van het apparaat. Je kunt er veel verschillende oefeningen mee doen zoals de chest press, shoulder press, incline press, squats, crunches en dips. Voor beginners is een krachtstation ingewikkeld, omdat het zoveel mogelijkheden biedt. Op Internet zijn voldoende instructiefilmpjes te vinden die je op weg helpen.

Voor een juiste koop van een krachtstation zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Belangrijk bij een homegym

Bij krachttraining is het maximale belastbare gewicht belangrijk. Een gemiddeld belastbaar gewicht voor een krachtstation is 130 kilo. Hou hier rekening mee als je in de toekomst verwacht zwaarder te trainen.

De fitness krachtstation moet geen sta-in-de-weg worden. Meet voor het aanschaffen van een krachtstation thuis de ruimte op. Kies een home gym die qua grootte bij je workout ruimte past.

Gebruik je je homegym intensief? Overweeg dan kussens die van leer gemaakt zijn, die zijn sterker dan kussens van kunstleer en gaan langer mee.

Er zijn krachtstations voor het gebruik van halterschijven of met steekgewichten. Steekgewichten zijn gebruiksvriendelijk. Je steekt de pin in het gewicht en je kan aan de slag. Hier zit wel een maximum aan het gewicht. Bij een plate loaded krachtstation kan je zwaardere gewichten gebruiken. Het kost wel wat meer tijd om de gewichten te veranderen en deze moeten apart worden aangeschaft.

Uitbreidingsmogelijkheden van je krachtstation zorgen ervoor dat je in de toekomst je apparaat kan uitbreiden met extra gewichtsblokken, spotter stand, leg extension enz.

Met deze aandachtspunten en onze selectie van beste krachtstations voor thuis maak jij de beste keuze. L

Beste krachtstations voor thuis

Wij hebben de beste home gyms voor je geselecteerd. Per prijsklasse zie je in één oogopslag wat het beste krachtstation voor thuis is. Ook laten we de verschillen per prijsklasse zien, zodat jij kan afwegen welk krachtstation het beste past bij jouw trainingsdoelen.

Beste instapmodel voor thuis

Heb je genoeg van de sportschool en wil je thuis aan de slag? Met een budget tot 500 euro kan je al een homegym kopen. De prijs zegt iets over de mogelijkheden, maar zeker niet over de kwaliteit. Het gewicht waarmee je traint is beperkter. Verwacht je grote stappen te maken, kies dan voor een model uit een andere prijscategorie. Wil je laagdrempelig trainen met een krachtstation thuis, dan hebben wij de beste krachtstations voor thuis in deze categorie geselecteerd.

Virtufit krachtstation homegym KH1

Virtufit Krachtstation Homegym KH1

Neem ruim de tijd voor het monteren van dit krachtstation. Het is niet moeilijk, maar het is wel even een klus. Met een belastbaar gewicht van 135 kilo is dit een gemiddeld krachtstation voor een aantrekkelijke prijs. Je steekt de pin in het juiste gewicht en je workout kan beginnen. Deze homegym biedt de mogelijkheid voor een full body workout. Je bouwt de KH1 zo om tot een kabelstation waardoor je ook je buikspieren traint met cable crunchers of je rug met de cable rows. Een aantrekkelijke home gym met veel trainingsmogelijkheden. Train je wat zwaarder, dan is het gewichtenblok met 67,5 kilo waarschijnlijk onvoldoende.

Focus Fitness krachtstation

Home Gym Focus Fitness Unit 6 krachtstation

Het gewichtenblok van 70 kilo, in te stellen in stappen van 5 kilo is vergelijkbaar met de KH1. Met het katrollensysteem van het Focus Fitness krachtstation voelen sommige oefeningen twee keer zo zwaar aan. Dit apparaat is eenvoudig uit te breiden. Hou aan de linkerkant van het krachtstation ruimte vrij om het kabelstation te kunnen gebruiken. Dit apparaat wordt standaard geleverd met een preacher curl attachment. Deze maak je vast aan de voorkant en geeft je de mogelijkheid om preacher culs uit te voeren waarbij je je biceps volledig isoleert. Net als de KH1 is het monteren van deze homegym een puzzel. Bij het trainen met lichte gewichten voelt het Focus Fitness krachtstation instabiel. De gewichtsblokken zijn niet uit te breiden, maar door het katrolsysteem kan je wel zwaarder trainen. Met 60 mogelijke oefeningen is het Focus Fitness krachtstation heel gevarieerd.

Weimar krachtstation homegym HG5

Weimar Krachtstation Homegym HG5 1

De HG5 onderscheidt zich ondermeer door de bijgeleverde bokszak. Deze thuisgym is lang niet zo compact als de andere twee apparaten in deze prijscategorie. Wil je je krachtstation op je zolderkamer plaatsen? Hou dan rekening met de hoogte van dit apparaat van 226 centimeter. Met een gewicht van 190 kilo is dit fitness krachtstation ook een stuk zwaarder. Heb je niet voldoende aan het gewichtenblok van 65 kilo? Uitbreiding is mogelijk tot 100 kilo. Wil je samen trainen? Met deze homegym is dat mogelijk. Zoek je een stabiel en stevig krachtstation waarbij je het gewicht kan uitbreiden? Kies dan de Weimar homegym HG5.

Beste keuze prijs/kwaliteit

Wil je een krachtstation kopen dat lang meegaat? Met een krachtstation in de prijscategorie van 500 tot 1.000 euro maak je een duurzame keuze. Deze fitnesskrachtstations kunnen meer gewicht aan. Worden jouw doelen ambitieuzer en nemen je gewichten toe? Ook dan is een krachtstation in deze categorie je beste trainingspartner voor thuis.

Kettler multigym krachtstation

Kettler Multigym Home Gym

Deze home gym biedt je de mogelijkheid om te trainen tot 80 kilo. De gewichtsblokken gaan telkens met 5 kilo omhoog. Doordat de hoogte van de zitting instelbaar is, is het apparaat makkelijk aan te passen aan je eigen lichaam en kan je het apparaat met meerdere personen gebruiken. Diverse oefeningen voor je armen zijn mogelijk door het bijbehorende kabelstation. Het apparaat wordt geleverd met een kortehalterstang, optrekstang en triceps-/crunch-kabel. Met een maximaal belastbaar gewicht van 130 kilo is dit een gemiddeld krachtstation. Zoek je een krachtstation voor een ruimte met een laag plafond? Deze home gym heeft een hoogte van 200 centimeter en past bijna overal.

Adidas krachtstation

Adidas krachtstation

Dit krachtstation heeft 100 kilo aan gewichten. De gewichten zijn van kunststof en zijn gevuld met gewicht. Deze gewichten gaan niet omhoog met stappen van 5 kilo, maar telkens met 7,3 kilo. Daarnaast is er één gewicht van 5,4 kilo. Het schuim op de zitting zorgt ervoor dat je zacht zit. De zitting is niet in hoogte verstelbaar. Let dus op of dit krachtstation wel passend is bij jouw lichaamsbouw. Het maximale gebruikersgewicht is gemiddeld met 135 kilo. De overgang van de ene naar de andere oefening verloopt soepel. Hier hoef je weinig voor te doen. Het apparaat past ook in kleine ruimtes, omdat het compact is. Het Adidas krachtstation is gebruiksvriendelijk en makkelijk te plaatsen.

Christopeit krachtstation

Christopeit krachtstation

Zet de Christopeit op een matje om verschuiven te voorkomen. Door de verschillende modules kan je met z’n tweeën tegelijk trainen. Zo moedig je elkaar aan. De standaard meegeleverde gewichten gaan tot 60 kilo, en kunnen uitgebreid worden tot 70 kilo. Dit lijkt beperkt, maar ook hier voelen deze gewichten twee keer zo zwaar door het katrolsysteem. De stepper aan de zijkant is niet zo stevig, maar oefeningen voor je krachttraining kunnen prima uitgevoerd worden. Het bankje zit prettig en is makkelijk schoon te maken. Met 45 oefeningen kom je wel tot een full body workout terwijl het apparaat toch weinig ruimte inneemt.

Beste professionele krachtstations

Wil je thuis zwaar en gevarieerd trainen, kies dan een krachtstation voor thuis van boven de 1.000 euro. Deze thuisgyms zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal dat lang meegaat, ook bij intensief gebruik. Deze krachtstations zijn gevarieerd en zijn zwaar te belasten. Wil je doelgericht en zwaar trainen of bodybuilden? Kies dan één van deze homegyms.

Powertec Levergym

Powertec Levergym krachtstation

Dit apparaat is een opvallende verschijning in z’n felgele kleur. Dit krachtstation van ijzer met een multibank, een multipress en een lat-pully staat stabiel, ook bij zware belasting. Switchen tussen de oefeningen is eenvoudig, omdat je de halterschijven direct op de Levergym laadt. Hierin zit ook het grote verschil met de krachtstations uit de andere categorieën. Dit krachtstation gebruikt halterschijven waardoor je eenvoudig gewicht bij kunt laden. Deze Olympische halterschijven moet je apart aanschaffen. Train je zwaar? Met een maximaal belastbaar gewicht van 226 kilo kom je een heel eind. Deze home gym is eenvoudig uit te breiden waardoor je je workout nog completer maakt. Houd bij het plaatsen rekening met voldoende ruimte om je apparaat zodat je de oefeningen goed uit kan voeren.

Powertec Multi System

Powertect Multi System homegym

Ook de Powertec Multi system wordt geleverd zonder gewichten. Je kan zelfs met drie personen tegelijk trainen. Ook thuis hoef je dus nooit meer in de rij te staan. Met de Powertrainer applicatie haal je nog meer uit je krachtstation. Je selecteert de spiergroepen die je wilt trainen en vervolgens krijg je een overzicht van alle oefeningen die je uit kunt voeren. Met video’s en illustraties wordt getoond hoe je de oefening moet uitvoeren. Deze Powertec maakt geen gebruik van katrollen of kabels waardoor je met het volledige gewicht traint. De Multi system is minder compact dan de Levergym. Houd hier rekening mee als je klein behuisd bent.

Powerline home gym

Powerline home gym

Dit apparaat is het apparaat voor een full body workout. Je stelt het apparaat eenvoudig in voor jouw lichaamslengte met het verstelbare zitvlak en de verstelbare rugleuning. Het is uit te breiden met een legg press en verschillende handgrepen. Train je liever met een gewichtsblok in plaats van losse halterschijven, kies dan voor de Powerline home gym in deze prijscategorie. Dit krachtstation wordt geleverd met een gewichtsblok van 72,5 kilo. Dit apparaat wordt verder geleverd met een lat bar, een low-row bar en een crunch harnas. De maximale belasting is 450 kilo. Dit apparaat groeit met je ambities mee.

Krachtstation of halterbank?

In je overweging bij de aanschaf van een krachtstation is een halterbank een mogelijk alternatief. Train je voornamelijk met dumbells? Dan is een vlakke halterbank voldoende. Train je zwaarder, kies dan voor een halterbank die is voorzien van een squat rack, zodat je tijdens het bankdrukken de halterstang in het squat rack kan zetten. Aan een halterbank heb je voldoende als je basis krachttrainingen wilt doen, maar wil je meer variatie in je training aanbrengen, dan is een krachtstation een aanrader. Met een krachtstation train je daarnaast specifieker bepaalde spiergroepen. Ook fijn als je een blessure hebt. Er zijn wel halterbanken in omloop die verstelbaar zijn, zodat je vanuit een bepaalde hoek kunt bankdrukken en zo de focus verlegt naar je bovenste of onderste borstspieren. De variatiemogelijkheden zijn altijd beperkter dan bij een krachtstation.

Over Thuissporter

Gezond en slim sporten is iets dat je thuis heel goed kan. Wie zelf aan de slag gaat met fitness oefeningen thuis kan bij Thuissporter.nl specifieke informatie vinden voor het resultaat dat hij of zij wil behalen.