Beste fitnessapparatuur voor thuis in 2024

Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad loopband

Wil je aan de slag met thuis sporten en zoek je naar de beste fitnessapparatuur om sneller resultaat te halen? Of wil je een professioneel fitnessapparaat aanschaffen om je fitness thuis naar een next level te brengen? Dat is een prima idee, want met een toestel creëer je thuis lekker je eigen fitnessruimte en bereik je sneller je fitnessdoelen.

Als je de beste fitnessapparatuur wil kopen voor bij je thuis dan ben je op de juist plaats beland. Voor elk sportieve doel deden we onderzoek naar het meest geschikte fitnessapparaat. Wil je strakke benen of liever buikvet verbranden? Hier kom je te weten welk fitnessapparaat de beste keuze is voor bij jou thuis.

Voor elk fitnessapparaat leggen we je uit hoe het werkt en hoe je het gebruikt. Tenslotte tonen we je waar je het fitnessapparaat best kan kopen zodat je er lekker snel je cardio of kracht mee kan gaan trainen.

Om thuis te sporten hoef je niet per se gebruik te maken van fitnessapparaten. Op Thuissporter.nl vind je heel wat oefeningen waarbij je effectieve workouts kan doen zonder het gebruik van materiaal of gewichten.

Beste fitnessapparatuur voor cardio

Cardio apparaten helpen je sneller fit te worden. Je ziet ze vaak in de sportschool omdat je met cardio-fitness je uithoudingsvermogen kan verbeteren. Dergelijke toestellen zijn ook ideaal voor thuis. Ze zijn compact, makkelijk in gebruik en doeltreffend. Door met cardio apparatuur aan je uithoudingsvermogen te werken, verbeter je de inhoud van je hart en longen. Bovendien zal je naast een verbeterde conditie, ook je vetmassa kunnen afbouwen en sneller afvallen.

Hometrainer

Hometrainer kopen voor thuis

De hometrainer is een fiets die perfect bij je binnen past. Je zet hem makkelijk in de woonkamer of in je slaapkamer. Zeker als je een opvouwbaar model kiest. Dit fitnessapparaat is ideaal als je wilt afvallen. Middels fietsen op een weerstand train je je hele onderlichaam en verbrand je die ongewilde calorieën. Ben je blessuregevoelig of in revalidatie dan is een hometrainer uitermate geschikt voor je. Zowel het zadel en stuur is verstelbaar in hoogte zodat jij een comfortabel houding kan aannemen. Ook voor intensieve vetverbranding is de hometrainer ideaal. Met een ingebouwd hartslagprogramma kun je in jouw optimale vetverbrandingszone trainen.

Klaar voor een hometrainer?
Ben je klaar voor een hometrainer, we maakte de beste keuze voor je!
Beste hometrainerFocus Fitness FitBike Ride 2

Cardio op een hometrainer

Ga je een hometrainer kopen kies dan één die stevig staat maar tegelijk makkelijk op te bergen is. Door meteen een goede hometrainer te kopen met verstelbare poten kan je hem perfect recht zetten en vermijd je dat hij begint te wiebelen tijdens het fietsen. Hoe meer weerstandsniveaus er meegeleverd worden hoe meer variatie je in je training kan brengen. Kijk ook of er een ingebouwde hartslagmeter in zit waarmee je met een interval programma kan trainen op basis van je hartslag.

Gebruik een hometrainer minsten 3 keer per week om snel resultaat te zien. Na een uur trainen gebruik je ongeveer 400-500 kcal. Buiten vet verbranden en je onderlichaam verstevigen zal je longinhoud vergroten, je bloeddruk verlagen en zal je jezelf fitter voelen.

Lees hier meer over het kiezen van een geschikte hometrainer

Crosstrainer

Beste crosstrainer kopen voor thuis

Het verschil tussen een hometrainer en een crosstrainer is dat je bij een crosstrainer ook de spieren van je bovenlichaam traint. De crosstrainer is dus ideaal om thuis een full body workout te doen. Door het staan op de pedalen maak je je dijen, kuiten en billen sterker, en door het vasthouden aan de hendels versterk je je bovenlichaam, armen en schouders. Het lijkt op het eerste zicht een uitdager maar een crosstrainer is makkelijk in gebruik waarbij je vloeiende en soepele bewegingen maakt.

Klaar voor een crosstrainer?
Wil je aan de slag met een crosstrainer, hier is volgens ons de beste keuze!
Beste crosstrainerVirtufit iConsole CTR 2.1 Crosstrainer

Trainen op een crosstrainer

Dit fitnesstoestel is met trainingsprogramma’s als klimmen, interval of sprint geschikt voor een training met de focus op cardio en kracht, maar het zal je niet super gespierd maken. De crosstrainer is een volwaardig apparaat om thuis je uithoudingsvermogen te verbeteren en je spieren te versterken met een strak lichaam als resultaat.

Bij een crosstrainer met een ingebouwde trainingscomputer en hartslagmeter kan je hartslag gestuurd trainen. Zo onthoud het ook je voorgaande trainingen en volg je je prestaties nauwgezet op. Kies voor een stabiel model met een voldoende zwaar vliegwiel. Ga je een crosstrainer kopen, investeer dan in één met een apparaat met trainingscomputer die je actief kan blijven uitdagen.

Lees hier meer over het kiezen van de geschikte crosstrainer

Loopband

Beste loopband kopen

De loopband is misschien wel het meest bekende fitnesstoestel. En niet verwonderlijk, want lopen doet vrijwel iedereen. Maar doe je het ook als het pijpenstelen regent en koud is? Met een loopband bij je thuis wel!

Wie loopband zegt denkt initieel aan de intensieve thuis sporter. Het is inderdaad zo dat je met hardlopen meer calorieën verbrand dan eender andere soort cardiotraining. Maar niet vergeten dat je dankzij de snelheid- en de hellingstand met een loopband thuis ook stevige wandelingen kan maken.

Klaar voor een loopband bij je thuis?
Wil je aan de slag met een loopband, dit is volgens ons de beste keuze!
Beste loopbandVirtuFit TR-100 Loopband

Lopen op een loopband

Er wordt wel eens gevraagd of lopen op een loopband gezond is. Belangrijk is dat je de loopband goed gebruikt. Begin niet met uren aan hetzelfde strakke tempo te lopen maar maak gebruik van de voorgeprogrammeerde intervaltrainingen. Het doel bij een looptraining is om tussen je hartslagzone te blijven waar je optimaal vet verband. Gebruik je bij het sporten op een loopband een aangepast trainingsschema dan kan je verantwoord afvallen en zal je maximale resultaten behalen.

Lees hier meer over het kiezen van de beste loopband

Roeitrainer

Beste roeitrainer kopen

Een roeitrainer is niet direct het meest populaire fitnesstoestel voor thuis maar ze is wel de beste manier om je hele lichaam te trainen. Met de roeibeweging train je er makkelijk je boven en onderlichaam spieren mee zoals de bilspieren, rugspieren, buik en armspieren. 

Aan de slag met een roeitrainer?
Ben je klaar voor een roeitrainer, dan is volgens ons dit de ideale keuze!
Beste roeitrainerVirtuFit Row 450

Roeien op een roeitrainer

Let je goed op je houding, dit wil zeggen; je rug en polsen goed recht en nooit gebogen, dan heb je met dit fitnessapparaat een full body workout met weinig belasting op je spieren en gewrichten.

De roeitrainer is met verschillende weerstandsniveaus ideaal om vet te verbranden, en naast het verbeteren van je conditie krijg je er behoorlijk sterke spieren van. Volg je nauwgezet een roeitrainer schema dan behaal je snel resultaten.

Roeitrainers bestaan er in een viertal soorten. We raden aan om ofwel een luchtweerstand roeitrainer of een water roeitrainer te kopen. Deze bootsen de echte roeibeweging het best na.

Lees hier meer over de top 10 beste roeitrainers van het moment

Spinningfiets

Heel populair bij de wielerliefhebbers, en bijzonder efficiënt voor vetverbranding bij het afvallen. De spinning lessen in de sportclub, iedereen kent ze wel, daar waar je de meest bezwete mensen ziet. Maar ook thuis is een spinningfiets het ideale fitnessapparatuur om aan je conditie en uithoudingsvermogen te werken.

De spinningfiets verschilt met een hometrainer in het trapsysteem waarbij je met een spinningfiets tot het alleruiterste kan gaan. Zie het als een racefiets maar dan voor thuis. Doe je graag je fietspakje aan? Dan is een spinningfiets kopen helemaal voor jou. Met dit fitnessapparaat doe je zelfs als het buiten de pannen van het dak waait gewoon thuis een endurance training.

Kies voor een spinningfiets met scherm waar je de wattage (vermogen) kan aflezen. Het programma onthoudt je vermogen en past het programma aan naar jouw niveau en vooropgestelde doelen.

Beste fitnessapparatuur voor kracht

Wil je meer kracht opbouwen dan zijn er een aantal handige apparaten waarmee je thuis aan krachttraining kan doen. Met dumbbels, een fitnessbank, buikspiertrainers en krachtstations zal je de gericht de juiste spieren aan het werk kunnen zetten. Krachttraining is naast spiergroei ook prima om af te vallen. Door het ontwikkelen van spierweefsel zal je sneller vet verliezen.

Buikspiertrainer

Buikspiertrainers

De buikspier, een vaak vergeten spier bij het trainen maar ze zorgt wel voor de stabiliteit van je hele lichaam. Iedereen droomt van het hebben van die gegeerde sixpack, of een mooie platte buik. Met een buikspiertrainer daag je je core uit en bereik je sneller resultaat.

Het voordeel van een buikspiertrainer is dat ze handig in gebruik zijn en dus meestal goed geschikt voor beginners om de core te versterken. Een buikspiertrainer biedt een geïsoleerde training van de buikspier wat dan weer ideaal is voor de gevorderde sporter.

Er bestaan een aantal goed buikspierapparaten voor thuis. Op de pagina over buikspiertrainers tonen we je de beste varianten.

Train je voor zichtbare buikspieren dan is een buikspiertrainer om je buikspieren te versterken ideaal in combinatie met andere fitnessapparaten, om overtollig buikvet eraf te trainen. Tip: gebruik een schema om je core te blijven uitdagen.

Lees hier alles over buikspiertrainers

Fitnessbank

Een fitnessbank is een onmisbaar apparaat voor de krachtsporter. Met een bank train je zowel in zittende als liggende houding. Schaf je een fitnessbank voor thuis aan dan bied je jezelf dus heel wat nieuwe trainingsmogelijkheden. 

Met een fitnessbank kan je heel wat bekende krachtoefeningen uitvoeren die verschillende spiergroepen trainen. Met een paar dumbbells bij je fitnessbank kom je al een heel eind. De meest denken bij het zien van een fitnessbank aan het trainen van het bovenlichaam zoals borst, schouders en armen, maar wist je dat je er ook heel wat buik en beenspieroefeningen mee kan doen?

Koop je een fitnessbank, zorg dan dat de bank in minstens 5 posities kan versteld worden. En zowel in een incline als een decline positie kan. Met een extra ondersteuning voor voet en been kan je in decline-stand je buikspieren mee in je workout nemen.

Dumbbells en gewichten

Na het bespreken van het fitnessbankje zijn een stel dumbbells bijna niet weg te denken uit je fitnessapparatuur. Met een set gewichten kan je thuis een verscheidenheid aan oefeningen doen voor spiergroepen als de armen, schouders, borst en rug.

Wil je snel aan de slag met krachttraining, koop dan een set verstelbare dumbbells. Gewichten 3kg, 5kg, 10kg, 20kg zijn de essentials voor thuis.

Wil je je fitnessapparatuur thuis niet laten rondslingeren neem dan een set dumbbells met rek. Zo blijven ze altijd keurig op de plaats waar je ze nodig hebt voor je workout.

Ontdek hier alles over gewichten voor thuis.

Krachtstation

Krachtstation thuis

Ga je graag naar de sportschool voor de diversiteit aan fitnessapparatuur? Wat denk je van de sportschool naar jouw thuis te brengen via een krachtstation. Met een krachtstation kan je thuis de perfect homegym inrichten, waardoor je altijd je favoriete fitness oefening dicht bij je hebt.

Bij de gemiddelde krachtstation kan je 30 aantal oefeningen uitvoeren. De meeste krachtstations hebben units zoals: chest press, leg, lat pulley en butterfly. Het voordeel van een krachtstation als fitnessapparatuur is dat je ze nog kan uitbreiden met bijkomende halters en gewichten.

Hou je van een veelzijdig workout waarbij je thuis je hele lichaam kan trainen? Ga dan voor een krachtstation die je op eigen niveau inricht. Nooit meer wachten in de sportschool op jouw favoriete apparaat.

Lees hier meer over de beste krachtstations en home gyms voor thuis

Over Thuissporter

Gezond en slim sporten is iets dat je thuis heel goed kan. Wie zelf aan de slag gaat met fitness oefeningen thuis kan bij Thuissporter.nl specifieke informatie vinden voor het resultaat dat hij of zij wil behalen.