Oefeningen om thuis buikvet te verbranden

Buikvet thuis verbranden oefeningen

Buikvet verbranden kan overal dus zeker ook thuis. Het grote voordeel als je thuis je buikvet wilt laten verdwijnen is natuurlijk dat je dit helemaal op je eigen manier kunt doen. Volg onze tips en oefeningen en je buikvet zal smelten als ijs in de zon. Een sixpack kunnen we niet garanderen, maar deze oefeningen helpen je wel op weg naar het lichaam van jouw dromen.

5 goede oefeningen om buikvet te verbranden

Het is de bedoeling om allereerst je lichaamsvet in het algemeen te verbranden. Dit doe je door regelmatig één van de eerder genoemde effectieve thuistrainingen te doen. Deze combineer je dan met gerichte buikspieroefeningen. Vind je dit lastig en weet je niet zeker hoe je buikspieroefeningen thuis kunt doen? Geen nood, hieronder volgen een aantal video’s met effectieve buikvet verbrandende oefeningen en trainingen:

#1 Buikspieroefeningen thuis voor beginners

Deze 10 minuten zullen een uitdaging zijn als je nog nooit buikspieren hebt getraind. Volg deze zolang ze je enigszins moeite kosten. Zodra je merkt dat je erbij kunt fluiten, ga dan verder naar wat moeilijkere oefeningen.

#2 Een buikspier workout van 15 minuten

Een goede workout voor beginners en gevorderden. Beginners krijgen extra instructies om de oefeningen iets lichter te maken.

#3 Een 8-minuten durende (onder)buik training

Voor deze oefeningen moet je wel al een beetje ontwikkelde buikspieren hebben. Anders loop je het risico dat de oefeningen eigenlijk een beetje te zwaar zijn en je ze niet goed kunt uitvoeren. Volg deze video dus als je al gewend bent om buikspieroefeningen thuis te doen.

#4 Totale vetverbranding workout met buikspieroefeningen

Lekker kort (7 minuten) maar goed pittig. Ideaal voor een optimale buik vetverbranding. Met name geschikt voor mensen die al beschikken over enigszins ontwikkelde spieren. Ook als je ervaring hebt met core-training en buikspieroefeningen, dan zal je deze video wel kunnen volhouden.

#5 Volwaardige intensieve workout om (buik)vet te verbranden

Intensief maar zeer effectief om met deze oefeningen aan de slag te gaan. Het is een 15 minuten durende HIIT-workout met buikspieroefeningen.

Je zult inmiddels wel begrijpen dat het onmogelijk is om alleen buikvet te verbranden. Het totale lichaamsvet zal bij intensieve training, goed gerichte oefeningen en een aangepaste voedingsinname minder worden. En dat is ook de enige manier om buikvet te verbranden. Houd er ook rekening mee dat je het vet niet in drie maanden hebt gekregen. Het is dan ook niet realistisch om te verwachten dat je het binnen drie maanden allemaal kwijt bent.

Gun jezelf de tijd en houd je doel voor ogen. Laat je niet demotiveren als het een keer tegenzit en blijf volhouden en in jezelf geloven! Je buikvet verbranden lukt ook jou!

Hoe verlies je buikvet

Om buikvet te verliezen is alléén sporten of alléén op je calorie-inname letten niet voldoende. De enige manier is om het allebei te doen. Bij voorkeur tegelijkertijd. Dus je let én op je eten én je gaat extra bewegen. Of beter gezegd: extra bewegen om buikvet te verbranden. Maar dat betekent niet dat je 24/7 moet bewegen: rust nemen is bijna even belangrijk als de actieve inspanningen die je levert. Genoeg slapen en regelmatig iets doen waardoor je ontspant, is dus de boodschap. Stress is namelijk een dikmaker.

Dikmakers vermijden

Wanneer je gestrest bent, maakt je lichaam het hormoon cortisol aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat er extra vetopslag rond de buik plaatsvindt. Dus precies daar waar jij het weg wilt hebben. Het is daarom van belang om ervoor te zorgen dat je niet gestrest bent en dat je mogelijke stressvolle situaties vermijdt.

Andere dikke buikmakers zijn natuurlijk verkeerde voedingsstoffen. Daarmee bedoelen we suikers en snelle koolhydraten. Ook de zogenaamde natuurlijke suikers moeten zoveel mogelijk worden geschrapt uit je dagelijkse voedingspatroon. En snelle koolhydraten (enkelvoudige koolhydraten) zitten vooral in witte pasta’s, wit brood, witte rijst, ontbijtgranen (uitgezonderd havermout), snacks en snoep. Door dit soort producten zoveel mogelijk niet te eten, ben je goed op weg om buikvet te laten verdwijnen.

Manieren om buikvet tegen te gaan 

Als je dikmakers vermijdt en tegelijkertijd thuistrainingen doet die helpen om buikvet te verliezen, dan ben je dubbel lekker bezig. Je zorgt dan ook voor dat je het meest optimale rendement uit al je inspanningen haalt.

Het heeft weinig zin om urenlang op de hometrainer, stepmachine, crosstrainer of loopband te trainen. Langdurige cardio trainingen hebben alleen maar een verhoogd cortisolgehalte tot gevolg. En dat moet je juist zien te verlagen. Wat wel helpt zijn korte (zeer) intensieve trainingen. Ook het ontwikkelen van spieren zal je helpen om buikvet te verliezen. Als je thuis een aantal fitnessapparaten hebt staan, combineer deze dan zoveel mogelijk in één trainingssessie. Korte trainingen met een hoge intensiteit. Andere effectieve thuistrainingen zijn bijvoorbeeld HIIT trainingen, Xcore trainingen en zelfs boks trainingen kunnen je van dienst zijn bij verbranding van lichaamsvet, dus ook buikvet.

Vind je dit allemaal een beetje too much en wil je het liever iets rustiger aanpakken? Dan zijn er tal van rustigere thuistrainingen om je buikvet te verbranden. De ouderwetse grond-buikspieroefeningen blijven natuurlijk een prima manier om thuis sneller van je buikvet af te komen. Je kunt ook gebruikmaken van speciale buiktrainingsapparaten. Deze zijn erop gericht om je buikspieren thuis te versterken en de spieren die uiteindelijk jouw sixpack gaan vormen tot volle ontwikkeling te brengen.

Maar blijf in je achterhoofd houden dat alleen buikspieroefening doen er niet voor zal zorgen dat je buikvet verbrandt. Je zult je echt moeten richten op de totale aanpak. Dus je voeding, je leefstijl, je totale lichaamstrainingen én je buikspieroefeningen.

Veelgestelde vragen over buikvet verbranden

Is er nog iets onduidelijk? Wil je nog iets weten en/of heb je nog vragen? Misschien helpt onderstaande informatie je verder…

Over Thuissporter

Gezond en slim sporten is iets dat je thuis heel goed kan. Wie zelf aan de slag gaat met fitness oefeningen thuis kan bij Thuissporter.nl specifieke informatie vinden voor het resultaat dat hij of zij wil behalen.