Buikspiertrainers

Buikspiertrainers

Sta je elke dag in de spiegel je buik in te houden of heb je net een vetrolletje teveel? Met een buikspiertrainer train je gericht je buikspieren. Ook voor de gevorderde sporter die graag thuis aan de slag wil om de buikspieren te trainen is een buikspiertrainer een uitstekend fitness apparaat. Het trainen van je core is belangrijk. Het ondersteunt je bij het uitoefenen van andere sporten zoals bijvoorbeeld hardlopen, krachttraining of tennis en voorkomt blessures. Een sterke core komt je prestaties ten goede. Heb je last van je rug? Sterke buikspieren helpen bij de ondersteuning van je rugspieren.

Een passende buikspiertrainer voor jouw doel

Er zijn veel buikspiertrainers op de markt. Wij helpen je bij het kiezen van een buikspiertrainer die past bij jouw trainingsdoelen. Buikspiertrainers zijn te onderscheiden in twee hoofdcategorieën: dynamische en statische apparaten. Bij statische oefeningen blijven je buikspieren continu gespannen. Bij dynamische oefeningen trekken je buikspieren samen en ontspannen zich daarna weer. Een combinatie van beide oefeningen levert het beste resultaat op. Let bij je keuze ook op welke buikspieren je met het apparaat traint.

Bereik je met een buikspiertrainer resultaat?

Je kent de reclames op televisie wel die gouden bergen beloven. Zo is het helaas niet. Wel hebben buikspiertrainers effect als je ze op de juiste wijze gebruikt. Om buikvet kwijt te raken, combineer je je buikspieroefeningen met een gezond eetpatroon. Onverzadigde vetten zijn belangrijk in een gebalanceerd voedingspatroon. Deze goede vetten geven je sneller een verzadigd gevoel en helpen je zo je buikvet kwijt te raken. Begin met drie dagen per week te trainen. Doe daarbij drie verschillende buikspieroefeningen in drie sets van telkens tien herhalingen. Variatie zorgt voor meer resultaat dan eindeloos herhalen. Merk je weinig tijdens een oefening? Zorg dan voor meer weerstand. Trainen van buikspieren met een buikspier apparaat vermindert je kans op blessures en vergemakkelijkt het goed uitvoeren van de buikspieroefeningen.

Soorten buikspiertrainers

Welk buikspier apparaat het beste bij je past, hangt af van je ervaring en je trainingsdoel. Hieronder laten we de beste buikspiertrainers de revue passeren. Hierbij geven we aan welke spiergroepen je traint met deze buikspier apparaten en welke oefeningen je ermee kan doen. Ook zie je in één oogopslag de voor- en nadelen van de verschillende buikspier trainers.

Ab wheel

Ab Wheel Tunturi Dubbele Trainingswiel Buikspiertrainer Met Kniemat

Ab Wheel met kniemat

Bekijk recente prijs op Bol.com

Het ab wiel is letterlijk een wiel met twee handvaten. Het neemt weinig ruimte in, dus je kan het makkelijk opbergen of meenemen als je op reis gaat. Bovendien is het een goedkope buikspier trainer. Zo simpel als de ab roll eruit ziet, zo zwaar is de oefening. Je houdt de handvaten vast terwijl je op je knieën zit. Je steunt op het wiel en rijdt naar voren. Hiermee span je al je buikspieren aan. Vervolgens kom je weer overeind en herhaal je de oefening. Je houdt je buikspieren continu aangespannen en je beweegt je heupen en je schouders tegelijk, zo voorkom je blessures. Met het ab wiel train je je hele core en versterk je ook je triceps en brede rugspier. Waag je pas aan het ab wiel als je lage rugspieren sterk genoeg zijn. Ben je een ervaren sporter? Dan is de ab roll wat voor jou. Mits goed uitgevoerd, is dit een hele productieve buikspieroefening.

Voordelen:

 • Je traint je hele core
 • Neemt weinig ruimte in
 • Goedkoop

Aandachtspunten:

 • Ondersteunt je nekspieren niet
 • Moeilijker uit te voeren

Ab trainer

Tunturi Ab Shaper Pro Buikspier Trainer

Tunturi Ab-Shaper Pro Buikspier Trainer

Bekijk recente prijs op Bol.com

De ab trainer is een populair buikspier apparaat voor thuis. Met de ab trainer train je in een dynamische houding. Deze buikspiertrainer vergemakkelijkt het maken van sit-ups doordat de beugel je begeleidt. De hoofdsteun ontlast je nek. Je rug wordt met dit apparaat niet ondersteund, wel lig je met je rug op een matje. Je zet je voeten tijdens de oefening plat op de grond. Je knieën zijn hierbij in een hoek van 90 graden gebogen. Je gebruikt de rolarmen om naar boven te bewegen waarbij je tijdens de oefening naar boven kijkt. Door van houding te veranderen train je alle spiergroepen. Met de ab trainer doe je sit ups en crunches. Via sit ups met een ab trainer oefen je heel gericht de onderste, bovenste en schuine buikspieren. De ab trainer is een ideaal apparaat als je nog niet veel ervaring hebt met intensief buikspieren trainen.

Voordelen:

 • Je traint je hele core
 • De hoofdsteun ontlast je nek
 • Vergemakkelijkt het uitvoeren van sit-ups

Aandachtspunten:

 • Ondersteunt rug
 • Traint voornamelijk je buikspieren

Buikspierbank

Tunturi AB20 Buikspierbank

Tunturi AB20 Buikspierbank

Bekijk recente prijs op Bol.com

De buikspierbank is één van de meest verkochte buikspiertrainers. Ook in sportscholen zie je dit apparaat veel. Let bij de aanschaf op de belastbaarheid van de buikspierbank. Als deze te laag is, geeft de bank mee en voelt het instabiel. Na je workout klap je de buikspierbank in en berg je het apparaat makkelijk op. Deze bank biedt je de mogelijkheid om gevarieerd te trainen en verschillende buikspieroefeningen te doen die alle spiergroepen aanpakken. De buikspierbank is geschikt voor beginners en gevorderden. Wil je de oefeningen moeilijker maken? Pas dan de hoek in de buikspierbank aan. Naast het trainen van je buikspieren biedt dit apparaat ook de mogelijkheid om andere spiergroepen te trainen. Met gebruik van dumbells en gewichten train je je arm- en schouderspieren terwijl je op de bank ligt. Hetzelfde geldt voor je borstspieren. Met behulp van elastieken kan je je been- en kuitspieren trainen. Besteed voldoende aandacht aan een goede uitvoering van de oefeningen om blessures te voorkomen.

Voordelen:

 • Inklapbaar en dus makkelijk op te bergen
 • Gevarieerde trainingsmogelijkheden
 • Geschikt voor beginners en gevorderden

Aandachtspunten:

 • Bij onvoldoende aandacht voor de uitvoering van oefeningen, meer kans op blessures

Elektrische buikspiertrainer

Tuur Sports EMS Elektrische Buikspiertrainer

Tuur Sports EMS Buikspiertrainer

Bekijk recente prijs op Bol.com

Elektrosporten wordt ook wel electro musculair stimulation (EMS) genoemd. Met een elektrische buikspiertrainer plaats je elektroden op je buik. Deze elektroden zijn verbonden met een apparaat dat elektrische impulsen naar de buikspieren stuurt. Je stelt de elektrische impulsen af op verschillende intensiteit en frequentie. Je buikspieren trillen en trekken samen. Zowel ervaren als onervaren sporters bouwen met een EMS buikspiertrainer spiermassa op. Zit je in een revalidatieproces? Dan kan elektrosporten ondersteunend zijn bij je herstel. Je plakt de elektroden op je buik en verder hoef je niets te doen. Je draagt de buiktrainer onder je kleding en kan tijdens de training klusjes doen of een boek lezen. Een elektrische buikspiertrainer is relatief duur en over de effectiviteit ervan wordt veel geschreven. Wil je zonder al teveel inspanning aan je buikspieren werken? Kies dan voor de EMS buikspiertrainer. Heb je last van buikvet? Let dan ook op je voeding. Met alleen de elektrische buikspiertrainer kom je er niet.

Voordelen:

 • Geschikt voor de ervaren en onervaren sporter
 • Ondersteunend bij revalidatie

Aandachtspunten:

 • Relatief duur

Abs sliding disks

Professionele Sliding Discs

Professionele Abs Sliding Discs

Bekijk recente prijs op Bol.com

De sliding disks staan bekend onder verschillende namen. Ze worden ook wel gliding disks of core sliders genoemd. Je legt de glijschijven op de grond, zet je voeten of je handen erop en je gaat aan de slag. Je beweegt je handen en je voeten in verschillende hoeken. Zodra je gaat planken, voel je je spieren branden. Je bouwt kracht op in je armen, benen en buik. Ook verbeter je je stabiliteit en je algemene motoriek. Het is niet meteen duidelijk welke oefeningen effectief zijn. Vaak wordt er een instructieboekje met oefeningen bijgeleverd en online zijn diverse instructiefilmpjes te vinden. Doordat je niet zo stabiel staat, moet je core harder werken om in balans te blijven en de oefening goed uit te voeren. Daar zit ook meteen de moeilijkheid. Wil je je reguliere workout verzwaren en je coördinatie verbeteren? Gebruik dan de abs sliding disks. Ben je een beginnende sporter? Concentreer je eerst op een goede uitvoering van je oefeningen en stap als extra variatie over op het gebruik van gliding disks.

Voordelen:

 • Geschikt voor een full body workout
 • Makkelijk mee te nemen
 • Brengt variatie in je training

Aandachtspunten:

 • Je moet de oefeningvariaties even opzoeken

Ab mat

Ab mat Focus Fitness

Ab mat Focus Fitness

Bekijk recente prijs op Bol.com

Deze speciale mat biedt je de mogelijkheid om verschillende spiergroepen apart te trainen. Ook kan je variatie in je training aanbrengen door verschillende oefeningen te doen. Deze buikspiermat ondersteunt je onderrug tijdens crunches en sit-ups. Je buikspieren zijn optimaal gestrekt als je ligt en als je omhoog komt, worden je spieren aan het werk gezet. Deze oefeningen zijn met een ab mat intensiever en langer dan als je plat op de grond ligt. Je kan ook spieren isoleren en deze gericht trainen. De ondersteuning verkleint de kans op blessures. Bij het doen van handstand push ups gebruik je de ab mat als ondersteuning voor je hoofd. De ab mat is ook te gebruiken bij yoga en crossfit. Let bij aanschaf van een ab mat op de hoogte van de mat. De hoogte moet passen bij jouw lichaam. Als je als ervaren sporter precies weet welke spiergroepen je wilt trainen en welke oefeningen je daarbij nodig hebt, voegt de ab mat iets toe voor de effectiviteit.

Voordelen:

 • Ondersteunt de onderrug
 • Klein en daardoor makkelijk mee te nemen en op te bergen

Aandachtspunten:

 • Hoogte van de ab mat is niet voor iedere sporter geschikt

Power tower

Power Tower Fitness VirtuFit

Power Tower Fitness VirtuFit

Bekijk recente prijs op Bol.com

Met een power tower doe je oefeningen waarbij je je eigen gewicht gebruikt. Je trekt jezelf op, en ook dips en leg raises voer je uit op deze buikspiertrainer. Je traint niet alleen je buikspieren, maar je hele bovenlichaam. In vergelijking met andere buikspiertrainers is de power tower zwaar en niet makkelijk op te bergen. De power tower is dun en groot en beschikt over verschillende balken en twee handvaten voor pull-ups. Vaak is het mogelijk om het apparaat uit te breiden met extra handvaten, zodat je ook je onderlichaam kan trainen. Als je een bankje toevoegt, kan je opdrukoefeningen doen. Door er een boksbal aan te hangen, voeg je een rondje boksen toe aan je workout. Let bij de aanschaf op de belastbaarheid van de power tower. Maken dips onderdeel uit van je workout? Vaak kan je meerdere dips uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht en wil je de oefening verzwaren met halterschijven of een dips belt. Dit betekent dat de power tower meer gewicht moet kunnen verdragen.

Voordelen:

 • Grote variatie aan oefeningen
 • Je traint je hele bovenlichaam

Aandachtspunten:

 • Duurder in aanschaf
 • Zwaar en minder makkelijk op te bergen

Tenslotte

Met een passende buikspiertrainer ontwikkel je sterkere buikspieren. Combineer dit met een gezond eetpatroon en die vetrolletjes zijn verleden tijd. Door je sterkere buikspieren voel je je minder vermoeid en voorkom je rugproblemen. Genoeg redenen om vandaag nog te beginnen.

Over Thuissporter

Gezond en slim sporten is iets dat je thuis heel goed kan. Wie zelf aan de slag gaat met fitness oefeningen thuis kan bij Thuissporter.nl specifieke informatie vinden voor het resultaat dat hij of zij wil behalen.