Beste Opvouwbare Hometrainer Kopen

Beste Opvouwbare Hometrainer Kopen

Een hometrainer is een laagdrempelige manier om in conditie te blijven en je spieren te versterken. Heb je niet zoveel ruimte thuis voor en fitness apparaat en wil je het graag compact houden? Kies dan voor een opvouwbare hometrainer. Hier ontek je tips waar je op moet letten als je een opvouwbare hometrainer gaat kopen. Ook hebben wij de 10 beste opvouwbare hometrainers van dit moment voor je op een rijtje gezet.

Wat moet je weten om een goede opvouwbare hometrainer te vinden

In de sportschool en thuis is de hometrainer het populairste fitnessapparaat. Je versterkt er je spieren en traint je er uithoudingsvermogen mee. Op een hometrainer maak je dezelfde fietsbewegingen als op een gewone fiets. Je traint dan ook dezelfde spiergroepen. Je kuiten, bovenbenen, bilspieren en hamstrings worden aan het werk gezet. Als je de goede houding aanneemt, zullen ook je buikspieren steviger worden.

Waarom gebruik je een hometrainer?

Ben je een mooi-weer fietser en hou je er niet van om in weer en wind buiten te trainen? Je trainingen verplaats je met een hometrainer naar binnen. Op een loopband train je ongeveer dezelfde spieren als op een hometrainer, maar op een hometrainer worden je gewrichten ontlast. Zo is het risico op blessures kleiner. Een hometrainer is een goed hulpmiddel om mee af te vallen. Ook als je aan het revalideren bent na een blessure is een hometrainer een perfect fitnessapparaat.

De trainingen op een hometrainer

Op een hometrainer werk je dezelfde trainingen af als op een gewone fiets. Intervallen, tempo’s en duurtrainingen voer je uit op een hometrainer. Als je in beweging wilt blijven is de hometrainer een prima apparaat om rustig een uurtje te fietsen. De weerstand op de hometrainer stel je zelf in op basis van een trainingsprogramma.

Een opvouwbare hometrainer kopen

Een gewoen hometrainer neemt nogal wat ruimte in. Een opvouwbare hometrainer klap je na gebruik in en berg je eenvoudig op. Als je klein behuisd bent, is een inklapbare hometrainer ideaal. Let bij het kopen van een inklapbare hometrainer op het gewicht. Tijdens het verplaatsen voorkom je zo dat je al te zwaar moet tillen. Hou je van een intensieve workout? Let dan op het gewicht van het vliegwiel. Opvouwbare hometrainers hebben een lichter vliegwiel. Bij een zware training kan je fietsbeweging schokkerig worden. Er zijn ook opvouwbare hometrainers die een wat zwaarder vliegwiel hebben. Vaak is ook het aantal weerstandsniveaus wat beperkter. Opvouwbare hometrainers zijn stukken goedkoper dan gewone hometrainers en zijn makkelijker op te bergen.

Eigenschappen van inklapbare hometrainers

Wil je een opvouwbare hometrainer kopen, dan let je op een aantal specificaties:

  • Maximale lengte van de gebruiker
  • Maximale gewicht van de gebruiker
  • Gewicht van het vliegwiel
  • Gewicht van de hometrainer
  • Instelbaarheid zadel en stuur
  • Aantal weerstandsniveaus
  • Toepassingen trainingscomputer
  • Prijs en je beschikbare budget

Nu je goed geïnformeerd bent, kunnen we door onze selectie van de beste opvouwbare hometrainers van dit moment!

Top 10 beste opvouwbare hometrainers

Wil je een opvouwbare hometrainer kopen? Wij hebben een selectie gemaakt uit de enorme keuze aan inklapbare hometrainers. Maak hieruit je keuze voor de hometrainer die het beste aansluit bij jouw wensen en je budget.

1. Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike Opvouwbare Hometrainer Inklabpaar

Meest compacte model

Deze inklapbare hometrainer is ideaal voor de thuiswerker. Tijdens het werken trap je rustig wat kilometers weg. Het apparaat heeft geen stuur of scherm, zodat je dichtbij je bureau zit. Zoek je een hometrainer voor een pittige workout, dan is de Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike minder geschikt. Het brede zadel voelt na een uur trainen niet meer comfortabel. Ben je klaar met fietsen, dan verplaats je dit lichtgewicht apparaat makkelijk met behulp van de transportwielen.


2. Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike

Tunturi Cardio Fit B20 X Bike Opvouwbare Hometrainer

Beste opvouwbare hometrainer voor lange mensen

Het verstelbare zadel maakt dit apparaat de beste opvouwbare hometrainer voor lange mensen. Dit is één van de meest compacte inklapbare hometrainers. Je schuift het apparaat daarom makkelijk onder je bed. Met een gewicht van 15 kilo hoef je geen krachtpatser te zijn om de hometrainer te verplaatsen. De handige tablethouder stelt je in staat om tijdens je training naar je favoriete programma’s te kijken of het nieuws te volgen. De monitor werkt op batterijen. Zo ben je niet afhankelijk van snoeren. Je zet je inklapbare hometrainer overal neer en blijft altijd op de hoogte van je trainingsgegevens.


3. Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

Tunturi Cardio Fit B25 X Bike Opvouwbare Hometrainer

Beste opvouwbare hometrainer met rugleuning

In de categorie inklapbare hometrainers is de Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike met Rugsteun één van de duurdere. Voor die prijs krijg je ook wat, want het is de beste opvouwbare hometrainer met rugleuning. Het apparaat is wel wat dieper, breder en hoger dan zijn soortgenoten, maar dankzij de transportwielen is het geen probleem om de hometrainer te verplaatsen. Ook voor senioren is dit dankzij de rugleuning een prettige hometrainer om thuis rustig een eind te fietsen. Het apparaat is makkelijk in te klappen. Met slechts één vergrendeling klap je het apparaat op. Na je training berg je de inklapbare hometrainer op onder je bed of in de kast.


4. Capital Sports Azura M1

Capital Sports Azura M1 opvouwbare fietstrainer met tablethouder

Beste opvouwbare hometrainer met tablethouder

Kijk je graag naar een televisieprogramma terwijl je sport? Deze Azura M1 fietstrainer is de beste opvouwbare hometrainer met tablethouder. Onder het display is een klein blad gemonteerd voor je smartphone of Ipad. Zo mis je tijdens het fietsen niets. Net als bij de meeste inklapbare hometrainers heb je de keuze uit 8 trainingsprogramma’s. Het brede zadel pas je op 4 verschillende niveaus aan. De zachte bekleding voorkomt dat je ook tijdens een lange training zadelpijn krijgt. Na levering staat het apparaat binnen 15 minuten. Het onderstel is zodanig ontworpen dat er geen krassen op je vloer komen.


5. TecTake hometrainer – X bike

TecTake X bike opvouwbare hometrainer

De rode elementen van deze inklapbare TecTake hometrainer vallen meteen op. In tegenstelling tot veel andere hometrainers heeft deze geen hartslagfunctie. Deze hometrainer lijkt erg op de Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike, alleen zonder de hartslagsensor. De maximale belastbaarheid is 100 kilo. Ben je lang en wat zwaarder, dan is deze hometrainer al gauw ongeschikt. Met een breedte van 46 centimeter en een hoogte van 120 centimeter is dit fitnessapparaat mooi compact. Ook het gewicht van 15 kilo maakt het apparaat goed verplaatsbaar. Deze hometrainer is heel stil, dus tijdens het fietsen kijk je ongestoord televisie.


6. VirtuFit iConsole met Tablethouder

VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder

Dit apparaat heeft in vergelijking met andere inklapbare hometrainers een vliegwiel dat veel zwaarder is. Veel vliegwielen zijn rond de 1,5 kilo. Het vliegwiel van de VirtuFit iConsole is 5 kilo. Zo blijf je stabiel de kilometers wegtrappen, ook als je op snelheid bent. Dankzij de mogelijkheid om deze hometrainer waterpas te zetten, staat deze VirtuFit nog stabieler. Je zet je tablet of telefoon in de houder en start met behulp van de QR-code een trainingsvideo. De voortgang van je training volg je via het display. Ook deze VirtuFit iConsole plaats je eenvoudig achter je bureau. Voor intensieve trainingen is dit fitnessapparaat minder geschikt.


7. Tunturi Star Fit X100 X-bike

Tunturi Star Fit X100 X bike Opvouwbare hometrainer

Opvouwbare hometrainer met lage instap

De Tunturi Star Fit X100 X-bike heeft een lage instap. Ideaal als je wat minder mobiel bent. Deze hometrainer kent 3 programma’s. Wil je afvallen, kies dan het programma voor vetverbranding. Naast dit programma is er ook een programma voor herstel en een handmatige modus. Dit apparaat is een ideaal instapmodel voor de beginner. Door de sluiting is het zadel makkelijk in hoogte aan te passen. Ideaal als meerdere mensen gebruik maken van dit apparaat. Meet je een lengte tot 1.85 meter en wil je gewoon lekker bewegen? Dan is deze hometrainer zeker het overwegen waard.


8. Citysports CS-1 Hometrainer met Display

Citysports CS 1 Opvouwbare Hometrainer met Display

Opvouwbare hometrainer met hoog belastbaar gewicht

Voor de prijs van een Citysports CS-1 Hometrainer koop je een heel comfortabel fitnessapparaat met rugleuning. Train je graag gericht op basis van uitgebreide informatie over hartslag, wattage en calorieverbruik? Via Bluetooth koppel je jouw fitnessapps aan deze hometrainer. Het zadel is eenvoudig aan te passen zodat je het apparaat met meerdere personen van verschillende lengte kan gebruiken. Met een maximale belastbaarheid tot 150 kilo valt deze hometrainer positief op tussen de andere opvouwbare hometrainers. Wil je regelmatig een training afwerken op een inklapbare hometrainer? Dan is deze Citysports CS-1 Hometrainer met Display de beste koop.


9. Domyos E FOLD Hometrainer – Decathlon

Domyos E FOLD Opvouwbare Hometrainer van Decathlon

De Hometrainer E FOLD is bedoeld voor regelmatige trainingen. Na het trainen klap je de hometrainer eenvoudig in en de wieltjes onder het apparaat maken het verplaatsen tot een koud kunstje. In vergelijking met andere inklapbare hometrainer valt deze wel in een hogere prijscategorie. Het vliegwiel van 6 kilo zorgt ervoor dat je ook bij hogere snelheid stabiel blijft trappen. Deze hometrainer wordt geleverd met een hartslagband om op een betrouwbare manier je hartslag te meten. Via de apps Kinomap of e-Connected volg je de voortgang van je training. De Kinomap geeft je de mogelijkheid om te trainen in realistische decors.


10. Pro-Form X-Bike Duo Hometrainer – Decathlon

Pro Form X Bike Duo Opvouwbare Hometrainer Decathlon

Achterover leunen en rechtop zitten wissel je af op de Hometrainer X-BIKE DUO. De 14 programma’s bieden je een ruime keuze uit afwisselende trainingsprogramma’s. Je legt verbinding met de iFitapp om naast deze programma’s nog meer trainingsprogramma’s te volgen. Schakelen tussen de programma’s gaat heel eenvoudig. Je tablet of telefoon zet je op het plankje voor je. Het zadel kan je alleen verticaal aanpassen en niet horizontaal. Heb je lange benen, dan is deze opvouwbare hometrainer niet de beste koop. Het vliegwiel van 3 kilo is iets zwaarder dan gemiddeld en maakt het fietsen soepeler.

Ontdek: de opvouwbare ligfiets hometrainer

Domyos Hometrainer E Seat opvouwbare ligfiets hometrainer van Decathlon

Zit je liever wat lager bij de grond? De Domyos Hometrainer E Seat van Decathlon is een ligfiets hometrainer. Deze hometrainer biedt comfort en ondersteuning dankzij de rugleuning. Als je aan het revalideren bent of niet meer zo mobiel bent, kan je zo op een laagdrempelige manier sporten. De lage instap maakt het je makkelijk en de belasting van je spieren en gewrichten is lager. Dankzij het vliegwiel van 6 kilo fiets je met de Domyos E Seat Hometrainer heel stabiel.

Waar je inklapbare hometrainer kopen?

Voordat je een opvouwbare hometrainer koopt, loont het om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Deze kunnen onderling verschillen. Ook tref je het als er een aantrekkelijke aanbieding is bij een webwinkel. Wij vergelijken drie aanbieders van opvouwbare hometrainers voor je.

Opvouwbare hometrainers bij Bol.com

Bol.com heeft een uitgebreide collectie opvouwbare hometrainers. Na bestelling heb je je hometrainer vaak na een dag al in huis. Bovendien worden de hometrainers gratig thuisbezorgd.

Opvouwbare hometrainers bij Decathlon

De hometrainers van Decathlon zijn scherp geprijsd. Ervaar je na het monteren problemen bij het gebruik? Op de website vind je oplossingen voor de meest voorkomende problemen. Kom je er niet uit, dan neem je contact op via de website en helpt een expert je verder.

Opvouwbare hometrainers bij Coolblue

Bij Coolblue vergelijk je de verschillende inklapbare hometrainers eenvoudig op hun eigenschappen. Bij Coolblue koop je tweedekans producten. Dit zijn hometrainers die licht beschadigd of verouderd zijn. Zo schaf je tegen een aantrekkelijke prijs een hometrainer aan die nog prima functioneert.

Veelgestelde vragen over opvouwbare hometrainers

Om je nog beter op weg te helpen bij het aankopen van jouw inklapbare hometrainer hebben wij de meest gestelde vragen vast beantwoord.

Over Thuissporter

Gezond en slim sporten is iets dat je thuis heel goed kan. Wie zelf aan de slag gaat met fitness oefeningen thuis kan bij Thuissporter.nl specifieke informatie vinden voor het resultaat dat hij of zij wil behalen.