Beste hometrainer kopen in 2024

Hometrainer kopen voor thuis

Maak niet de fout die vele mensen maken; overbelasting bij het trainen is de nummer één reden waarom mensen afhaken.

De hometrainer is een fitnessapparaat waarmee je verantwoord aan je conditie, uithouding en vetverbranding zal kunnen werken. Dankzij de comfortabele fietsbeweging is een hometrainer het meest populaire fitnesstoestel bij mensen die thuis een fitnessapparaat hebben staan. Door zijn populariteit zie je er in elke sportschool altijd heel veel van staan.

Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer hometrainer

Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer

Deze hometrainer komt het beste uit de test. Het toestel heeft alle moderne kenmerken die een goede hometrainer moet hebben. Dit zorgt dat je met deze hometrainer sneller je sportieve doel zal halen. De prijs is uiterst interessant voor de kwaliteit dat je er voor terugkrijgt.

Ben jij gevoelig aan kwetsuren dan is een hometrainer absoluut voor jou bestemd. Een training op de hometrainer zorgt voor weinig belasting aan gewrichten en andere kwetsuren gevoelige plaatsen van je lichaam. Het fitnessapparaat is ook ideaal voor mensen in revalidatie of senioren op oudere leeftijd. Tegelijk heb je bij de meeste hometrainers veel controle over je trainingsniveau waardoor je optimaal naar je trainingsdoel kan werken.

Op zoek naar de beste hometrainer van het moment, maar stel je de vraag wat nu een goede hometrainer is? Wij deden het onderzoek en vertellen je welke hometrainer je best kan kopen op dit moment.

Waar op letten bij de aankoop van een hometrainer

1. Is de hometrainer makkelijk op te bergen

Hoeveel plaats heb je voor de hometrainer, en waar komt hij juist te staan? Omdat je de hometrainer thuis zal gebruiken wil je een hometrainer kopen dat makkelijk op te bergen is. Een hometrainer dat opvouwbaar is of hometrainer met wieltjes haal je voor je workout-sessie snel boven en berg je daarna makkelijk weer op in een onzichtbare plaats in je huis. Zo dringt het toestel niet binnen in je woonruimte en staat hij niet in de weg wanneer de hometrainer niet in gebruik is.

2. Welke trainingen kan je met de hometrainer doen

Wil je de beste resultaten halen uit je training, en ga je voor vet verliezen, uithoudingsvermogen en mentale fitheid? Dan kijk je best naar een aantal belangrijke functionaliteiten in een hometrainer. Hoe uitgebreid is het trainingsprogramma, welke weerstand niveau’s zijn in te stellen en heeft de hometrainer een ingebouwde hartslagprogramma? Om dit te weten keken we naar de mogelijkheden van de trainingscomputer, en ook de constructie en het materiaal waaruit de hometrainer is opgebouwd.

3. Past de hometrainer bij me

Niet iedereen heeft hetzelfde trainingsdoel; de één wilt gewicht verliezen, de ander wilt vooral de conditie kunnen verbeteren. Kijk goed na of de hometrainer aangepast is aan je gewicht en aan je trainingsdoel. Motivatie is belangrijk bij een training, heb je daar een tv scherm of een app voor nodig? Koop dan een hometrainer waar dit soort functionaliteit is ingebouwd.

4. Wat kost een hometrainer

Past de hometrainer wel binnen je budget? De prijzen van hometrainers kunnen gemakkelijk honderden euro’s van elkaar verschillen. Dus kijk goed wat je favoriete hometrainer kost. Wanneer je enkel betaald voor functionaliteiten die jij nodig hebt haal jij voordeel uit je aankoop van een hometrainer. We onderscheiden naast prijs en kwaliteit, ook de functionaliteiten van de beschikbare merken en modellen op de markt.

Gelukkig deden we al deze afwegingen voor jou, waardoor je op deze pagina ontdek hoe je de beste hometrainer kan kopen die volledig voldoet aan jouw voorwaarden.

Vind de beste hometrainer voor jouw trainingsdoel

Ontdek hier hoe we de beste hometrainers vergelijken per trainingsdoel. De toestellen zijn uitgebreid getest door onze Thuissporter community specifiek gericht op thuis sport gebruik. De beste merken die uit onze tests kwamen zijn hometrainers van Tenturi, Fitbike en Flow Fitness. Bekijk de top keuze voor jouw doel.

 1. Beste hometrainer voor prijs/kwaliteit
  • Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer
 2. Goedkoopste hometrainer
  • Tunturi FitCycle 20d
 3. Populairste hometrainer
  • Fitbike Ride 5
 4. Beste professionele hometrainer
  • NOHrD Bike
 5. Beste fitness hometrainer
  • VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer
 6. Beste hometrainer voor af te vallen
  • ProForm 225 CSX
 7. Beste hometrainer met lage instap
  • Tunturi FitCycle 40 Ergometer
 8. Beste hometrainer met scherm
  • Tunturi Endurance E80
 9. Beste opvouwbare en inklapbare hometrainer
  • VirtuFit Opvouwbare Hometrainer
 10. Beste mini-hometrainer
  • Tunturi Cardio Fit M30 Minibike
 11. Beste bureau hometrainer
  • Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

Beste hometrainer prijs/kwaliteit

Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer hometrainer

Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer

Een allround hometrainer voor zowel revalidatie als prestatiegerichte trainingen. Iedereen bouwt op deze hometraining zijn of haar conditie optimaal op dankzij de kleine stapjes tussen de 32 weerstandsniveaus. Alles wat je nodig hebt om je trainingsdoel te bereiken zit op deze hometrainer: ingebouwde handpuls sensoren, een scherm met uitgebreide trainingsgegevens, tablethouder enzovoorts. Je koppelt het toestel via bluetooth makkelijk aan de meegeleverde app, of aan de vele andere fiets trainingsapps. Vele positieve ervaringen tonen dat deze hometrainer de best is. Een lage opstap en een stevige bouwkwaliteit zorgen voor een ergonomische maar doelgerichte training. Prijs-kwaliteit zit deze hometrainer met al zijn handige eigenschappen erg goed.

Goedkoopste hometrainer

Tunturi FitCycle 20 hometrainer

Tunturi FitCycle 20

Zit je krab bij kas, of wil je er gewoon niet teveel geld tegenaan gooien? Spaar dan een aantal honderden euro’s uit met de Tenturi FitCycle 20. Uiteraard mag je voor de prijs van 139,9 geen hometrainer verwachten met allerlei luxe opties. Op deze hometrainer train je graag, want ze heeft net genoeg om fit te geraken. Alle fijne basis functionaliteiten zitten er in gebouwd; hartslagmeter, verstelbaar zadel en stuur, en zelfs een ingebouwde houder voor de tablet. Kortom, iemand die slim enkele euro’s wil uitsparen maar toch sportieve resultaten wil boeken, komt met deze hometrainer er het best vanaf.

Populairste hometrainer

Fitbike Ride 5 hometrainer

Fitbike Ride 5

Wil je een veilige aankoopbeslissing nemen en ben je gewoon op zoek naar de best verkochte hometrainer, dan is de Fitbike Ride 5 jouw beste keuze. Dit toestel is voor een breed publiek geschikt, het heeft alle functionaliteiten voor een stevige training. Ook de intensieve sporter vindt bij dit toestel zijn of haar gading door de stabiliteit en de kwaliteit van het toestel. Op dit moment tik je het model ook op de kop aan een verminderde prijs. Kijk snel naar de beschikbaarheid van de Fitbike Ride hometrainer via onderstaande knop.

Beste professionele hometrainer

NOHrD Bike hometrainer

NOHrD Bike

Ga je voor het topmodel en niets minder? Dan is er de Nord Bike. Wat dit toestel uniek maakt is de bouwkwaliteit en de afwerking van het materiaal. Zowel in mat zwart als in eiken hout beschikbaar, staat deze hometrainer als een stijlelement in elke kamer van je huis. Het nodigt de sporter uit als een magneet, je sleurt er makkelijk een trainingssessie mee door. Je traint met een juiste fietshouding dankzij de ergonomisch details van deze hometrainer. Met de sportieve instap dien je wel goed te been te zijn. Ja, je raad het al, dit is de sportwagen van de hometrainers. Met de feilloze magnetische weerstand vlieg je als een atleet door je huiskamer.

Beste fitness hometrainer (middenklasse)

VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer hometrainer

VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer

Op deze hometrainer kruip je om aan je lichaam te werken en niet op je iPad te tokkelen. Geen tablethouder of TV scherm, wel uitgebreide trainings en hartslag programma’s waarmee je naar een slanker lichaam toewerkt. Met de VirtuFit iConsole kan je doelgerichter trainen omdat je dankzij de ingebouwde ergometer bepaald hoeveel arbeid (wattage) je lichaam levert. Werk je tot in het zweet, ga voor niets minder. Deze hometrainer kan je koppelen aan fitness apps waardoor je de vooruitgang in je schema goed kan opvolgen. Dat het zadel lekker zit op dit model is dan ook weer heel mooi meegenomen.

Beste hometrainer voor af te vallen

ProForm 225 CSX hometrainer

ProForm 225 CSX

Ben jij iemand die vol voor het verbranden van calorieën wil gaan? Dan heb je een hometrainer met diepgaand hartslagprogramma nodig. De ProForm 225 CSX is de uitgeroepen hometrainer hiervoor. Hij stelt je in staat om af te vallen door het trainen met de juiste hartslag waardoor je een optimale verbranding van je calorieën krijgt. Met 20 voorgeprogrammeerde workouts en evenveel weerstandsniveaus is deze hometrainer de beste keuze om af te vallen. Bereid je voor op workouts met goed wat zweet… Gelukkig heeft deze hometrainer ook een ingebouwde ventilatie. De ingebouwde speakers zorgen dan weer voor de nodige motivatie boost. Met de iFit app worden je gegevens opgeslagen in het trainingsprogramma en ga je snel naar je beoogd resultaat!

Beste hometrainer met lage instap (voor ouderen en revalidatie)

Tunturi FitCycle 40 Ergometer hometrainer

Tunturi FitCycle 40 Ergometer

Voor mensen in revalidatie is een hometrainer met lage instap aan te raden omdat je dan zonder jezelf te forceren op het toestel kan. Dankzij de lage instap bij de Tunturi FitCycle 40 hoef je je benen maar enkele centimeters op te tillen voor je in het zadel de training kan aanvatten. De ergonomie van deze hometrainer is ook afgesteld op oudere mensen. Je hebt namelijk verschillende verstelbare onderdelen, een handige bidonhouder en zelfs een ergometer functie die de weerstand op eenzelfde niveau houdt. Dit instapmodel is de meest comfortabele hometrainer voor ouderen of mensen in revalidatie.

Beste hometrainer met scherm

Tunturi Endurance E80 hometrainer

Tunturi Endurance E80

Waarom niet ontspannen en hard aan je lichaam werken tegelijk, als het kan? De Tenturi Endurance E80 is de hometrainer met het grootste ingebouwde scherm. Een uitblinker in deze hoogst professionele hometrainer is het ingebouwde beeldscherm waar weg programma’s in zitten. Deze zorgen tijdens het fietsen voor levensechte beelden waardoor je je op de meest prachtige fietsroutes waant. Loopt de weg op het beeldscherm omhoog, dan past de helling van de fiets zich automatisch aan. Net levensecht! Toch liever je favoriete serie bekijken op je iPad? Met tablethouder heb je altijd je entertainment tijdens het trainen. Aan motivatie geen gebrek!

Beste opvouwbare en inklapbare hometrainer

VirtuFit Opvouwbare Hometrainer

VirtuFit Opvouwbare Hometrainer

Bij een inklapbare hometrainer is het vaak even zoeken naar een stevig model. De VirtuFit Opvouwbare Hometrainer met Tablethouder is naar onze ervaring de beste keuze. Dit is een goede inklapbare hometrainer want het is een licht model en is daarom makkelijk opvouwbaar, te tillen en te verplaatsen. Het maximaal belastbaar gewicht en het gewicht van het vliegwiel geeft aan dat de kwaliteit van dit model goed is. Ben je niet groter dan 180 cm dan is dit toestel perfect op je lichaam af te stellen. De tablet houder draagt bij tot een aangename sportervaring bij deze inklapbare hometrainer.

Beste mini-hometrainer

Tunturi Cardio Fit M30 Minibike hometrainer

Tunturi Cardio Fit M30 Minibike

Waarom niet ontspannen en hard aan je lichaam werken tegelijk, als het kan? De Tenturi Endurance E80 is de hometrainer met het grootste ingebouwde scherm. Een uitblinker in deze hoogst professionele hometrainer is het ingebouwde beeldscherm waar weg programma’s in zitten. Deze zorgen tijdens het fietsen voor levensechte beelden waardoor je je op de meest prachtige fietsroutes waant. Loopt de weg op het beeldscherm omhoog, dan past de helling van de fiets zich automatisch aan. Net levensecht! Toch liever je favoriete serie bekijken op je iPad? Met tablethouder heb je altijd je entertainment tijdens het trainen. Aan motivatie geen gebrek!

Beste bureau hometrainer

Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike hometrainer

Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

Ben je iemand die veel achter een bureau zit? En zoek je een hometrainer als alternatief voor je bureaustoel? Dan ben je met de Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike het best gesteld. Dit is een bureau hometrainer die je makkelijk kan gebruiken om achter je computer te werken. Niet schrikken, dit model heeft geen stuur, wel zij hendels om je aan vast te houden. De hometrainer is namelijk bedoeld om onder een tafel of bureau te schuiven en vervolgens een aantal mails de deur uit te sturen tijdens een uitdagende workout. Comfortabel trainen achter je bureau is met deze hometrainer het nieuwe normaal. Bovendien is hij ook inklapbaar waardoor je hem na je workout weer makkelijk opbergt.

Waarom zou jij een hometrainer kopen (voordelen hometrainer)

Eerst en vooral ben je best iemand die graag fietst. Zit je niet graag op een zadel maar sta je liever rechtop, ga dan niet voor een looptrainer maar voor een loopband of crosstrainer. Een hometrainer is toegankelijk voor iedereen; kom je net uit een blessure, zit je in revalidatie of ben je wat ouder, dan is de hometrainer een veilige manier om aan je conditie of cardio te werken. Bij het regelmatig trainen op en hometrainer (minstens 3 keer per week) zal je jouw uithoudingsvermogen verbeteren samen met je hart- en longinhoud. Mensen die willen afvallen zullen met een hometrainer goed die ongewilde calorieën kunnen verbranden dankzij verschillende trainingsprogramma’s.

Waar is een hometrainer goed voor

Het goede aan een hometrainer is dat je het zadel en het stuur kan afstellen op je lichaam en daarmee sport in de meest optimale lichaamshouding. Hiermee werk je comfortabel naar je sportieve doel toe met minimale kans op blessures.

Mensen in revalidatie of gevoelig aan kwetsuren vatten het sporten vaak aan op een hometrainer. Dit omdat men een zittende houding kan aannemen tijdens het sporten en er weinig belasting is aan lichaam en gewrichten.

Met een hometrainer versterk je de spieren van je benen en billen. Tegelijk ga je met intervaltrainingen op de hometrainer vet verbanden waardoor je vetpercentage vermindert. Door het verbanden van calorieën ga je lichaamsgewicht verliezen. De cardiotrainingen op een hometrainer zorgen voor meer uithoudingsvermogen waardoor je conditie zal verbeteren. Met een hometrainer verbeter je je hart, longinhoud en mentale fitheid.

Is een hometrainer goed om af te vallen

Ligt de zwaarte van je gewicht in je onderlichaam, dan focus je met je training best op de billen en benen. Om in deze zones af te vallen is een hometrainer uitermate geschikt. Dit toestel is gemaakt voor vetverbranding in de midden- en onderstreek van het lichaam in combinatie met het verstevigen van de been- en bilspieren.

Hoe lang op hometrainer om af te vallen

Hoe lang je op de hometrainer moet zitten om af te vallen hangt af van persoon tot persoon. Gemiddeld raden we aan om minstens 3 keer per week een training van 45 minuten te doen. Het is belangrijk dat je in de vetverbrandingszone blijft. Dit doe je door je hartslag te koppelen met het trainingsprogramma van de hometrainer. Zo zal je snel naar resultaat gaan. Mogelijk zie je al na een aantal weken gewichtsverlies, afhankelijk van de intensiviteit van je trainingsschema.

Is een hometrainer gezond

De hometrainer is geschikt voor mensen in revalidatie, ouderen of mensen gevoelig aan kwetsuren. Trainen op een hometrainer is dus zeker gezond. Mits je niet in het rood gaat met je hartslag. Want zelfs al is de hometrainer het meest veilige fitnesstoestel, toch kan nog altijd jezelf forceren door over je hartslag en lichamelijke limiet te gaan. Voor een gezonde training op de hometrainer volg je best één van de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Alternatieven van een hometrainer

Hometrainer of crosstrainer

Wat is nu beter een hometrainer of een crosstrainer. Velen stellen deze vraag. Omdat je bij een crosstrainer ook met de armen aan het toestel trekt wordt de belasting meer verdeeld over het lichaam . Een crosstrainer is dus minder belastend voor lichaam en gewrichten dan een hometrainer. Een hometrainer of een crosstrainer zijn ideaal om af te vallen omdat beide toestellen goed zijn voor cardiotrainingen. Omdat je bij een crosstrainer dubbel zoveel spieren gebruikt als op een hometrainer zal je op een crosstrainer meer calorieën verbranden. Je zal dus sneller gewicht verliezen bij een crosstrainer. Omdat je langer op een hometrainer zal moeten trainen voor hetzelfde resultaat, zal je op een hometrainer een betere conditie opbouwen dan op een crosstrainer. Mensen gevoeliger aan kwetsuren of met een minder goede balans hebben betere ervaringen op een hometrainer dan een crosstrainer. Een hometrainer is ook net iets compacter dan een crosstrainer waardoor het minder plaats inneemt in huis. Hopelijk schept dit meer duidelijkheid bij de keuze van het kopen van een hometrainer of een crosstrainer.

Hometrainer of spinningfiets

Een hometrainer en een spinningfiets zijn heel gelijkend op elkaar, toch hebben ze heel wat verschillen op elkaar. Vraag je je af wat het beste is, een hometrainer of een spinningfiets? Het eerste grote verschil tussen een hometrainer of een spinningfiets is het doortrapsysteem op de spinningfiets. Omdat de trappers van een spinningfiets vastzitten op het vliegwiel kan je niet zomaar stoppen met trappen. Hierdoor wordt je bij een training op een spinningfiets meer uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. Op een hometrainer trap je gewoon als op een fiets, je kan wel de weerstand verhogen maar je kan stoppen met trappen wanneer je wil. Het spreekt voor zich dat fietsen op een hometrainer net wat veiliger is dan op een spinningfiets. De trainingen op een spinningfiets zijn uitdagender en meer actief dan de trainingen op een hometrainer. Waar een hometrainer geschikt is voor het verbeteren van de conditie en gewicht te verliezen, win je op een spinningfiets meer aan snelheid en krachtige spieren. De fietshouding op een spinningfiets heeft veel weg van fietsen op een racefiets, trainingen zijn dus intensiever. Bij een hometrainer zit je meer rechtop en leg je langere duurtrainingen af.

Over Thuissporter

Gezond en slim sporten is iets dat je thuis heel goed kan. Wie zelf aan de slag gaat met fitness oefeningen thuis kan bij Thuissporter.nl specifieke informatie vinden voor het resultaat dat hij of zij wil behalen.