Top 10 beste fitness & workout apps

Fitness en workout apps

Heb je niet altijd de inspiratie om een nieuwe uitdagende workout te bedenken. Of zoek je iets dat jou kan begeleiden en motiveren om vol te houden tijdens het sporten? Dan kan een goede fitness app jou helpen met fitness oefeningen en je begeleiden om je persoonlijk fitnessdoel te bereiken.

Alleen, tegenwoordig is er zoveel keuze aan fitness apps die je gratis of betalend kan downloaden. Ze komen met zo veel functionaliteiten. Je hebt apps waarmee je trainingsschema’s kan maken, nieuwe workouts ontdekt of calorieën bijhoudt. Een goede workout app gebruik je graag, helpt je vooruit en vraagt niet teveel van je budget. Wat op dit moment de beste apps zijn om jouw fitnessdoelen te bereiken, dat ontdek je hier bij onze selectie top 10 beste fitness & workout apps.

1. Sworkit

Sworkit app

Sworkit fitness app is de betere app voor vrouwen of mannen, en zelfs voor kinderen. Heb je als fitnessdoel afvallen, spieren versterken, conditie of uithoudingsvermogen verbeteren? Via de Sworkit app kan het allemaal. De app is specifiek ontwikkeld om waar dan ook op elk moment een op maat gemaakte workout te kunnen doen. Ideaal voor mensen die thuis willen sporten! In de app kies je eerst je trainingsdoel: slanker, sterker of fitter worden. Vervolgens geef je ook in of je een beginner, gemiddelde of ervaren sporter bent. De app heeft handige personaliseringsopties waardoor je zelf een op jouw maat gemaakt fitness plan uitwerkt. Meer zelfs, je kan je via de app ook laten begeleiden door een personal coach.

De uitgebreide variatie aan trainingen met lichaamsgewicht en oefeningen met kleine accessoires is het sterke punt aan deze app. Op dit moment beschikt de app over meer dan 500 oefeningen, en elke maand komen er nieuwe bij. Het beste van al, de app kan je gratis gebruiken op elk toestel! Wil je thuis oefeningen doen zonder naar de sportschool te gaan dan kan je gratis gebruik maken van de kracht, cardio, yoga of pilates oefeningen op de app.

 • Gratis, met extra betalende functies
 • Beschikbaar voor Apple en Android
 • In het Engels
 • Workouts voor fitness, cardio, afvallen, Yoga, Pilates

2. Nike Training Club

Nike Training Club app

De Nike Training Club app heeft uitdagende en gevarieerde workouts. Met deze app doe je de workouts die ook professionele atleten doen tijdens hun training. Tijdens de workout wordt je in de app via audio en video begeleid door een personal trainer die de oefening voordoet. Hierdoor zie je de correcte techniek en kan je maximaal rendement halen uit je workout. Uithoudingsoefeningen, krachttrainingen, mobiliteit en yoga… Je vindt in totaal zo’n 200 workouts in de app. Handig zijn de korte workouts van 15 minuten. Die zijn ideaal voor een snelle workout tussendoor, waardoor je meer regelmatig zal gaan trainen.

De app houdt rekening met de andere activiteiten die je doet in de dag zoals lopen of zwemmen. Met een persoonlijk trainingsprogramma, hou je de voortgang bij en zie je hoeveel progressie je maakt. Wil je jezelf of je vrienden kunnen overtreffen? In de app kan je leuke trofeeën behalen, dit is een leuke motivator en je gaat hierdoor telkens nieuwe doelen stellen. De Nike Training Club app is een goede fitness app, ongeacht of je een getrainde atleet bent of een beginner.

 • Gratis, met extra betalende functies
 • Beschikbaar voor Apple en Android
 • In het Nederlands
 • Workouts voor uithouding, kracht, mobiliteit en yoga

3. 7 Minute Workout app

7 Minute Workout app

De 7 Minute Workout is een korte maar intense workout routine. 7 minuten lijkt op het eerste zicht kort, maar de effectiviteit ervan is bewezen door wetenschappelijk onderzoek. In een training van 7 minuten komen alle spieren komen aan bod. Het doel is dat je aan het einde van de workout volledig uitgeput bent. Mensen met weinig tijd halen erg veel uit een 7 minute workout. Hierdoor zijn er wel een aantal apps van op de markt gekomen.

De beste app vinden we de Seven – 7 Minute Workout. Hiermee is het lekker trainen, de app heeft een moderne interface en ze is beschikbaar op de Apple Watch. Een andere degelijke is de 7 Minute Workout: Fitness App. Deze bestaat al langer en is hierdoor wat verouderd.

De 7 Minute Workout app kan je gratis downloaden in het Engels en je hebt er geen fitnessmateriaal of apparatuur nodig. Met oefeningen waarbij je lichaamsgewicht of voorwerpen die iedereen in huis heeft gebruikt, train je in 7 minuten alle spieren van je lichaam. Via intensieve squads, jumping jacks, opdrukken, en meer ben je in no-time klaar met je workout.

 • Gratis, met extra betalende functionaliteiten
 • Beschikbaar voor Apple en Android
 • In het Engels
 • Workouts voor fit worden, gewicht verliezen, sterker worden

4. Freeletics

Feeletics app

Freeletics is een moderne fitness app waarmee je intensieve HIIT en bodyweight oefeningen doet. Je kiest je doelen: spieren kweken, fit worden of vet verbranden. Binnen 6 tot 12 weken werk je naar dat doel toe.
De app houdt rekening met mensen van verschillende niveau’s, van beginner tot professioneel atleet. Er is ook ondersteuning in voeding met op maat gemaakte maaltijd plannen. De fitness app gebruiken voor workouts is gratis. Je kan een abonnement nemen met personal coaching maar dit is niet noodzakelijk om de app te gebruiken.

De app werkt met een puntensysteem, hoe moeilijker de oefening die je doet hoe meer punten je verdient. Dit houdt de motivatie hoog! Hoe de oefeningen worden uitgevoerd krijg je vooraf via een video te zien. Handig hierbij is de slow-motion functie waarbij je de video kan vertragen als de oefening te snel gaat. De industriële omgeving waar de workouts worden opgenomen typeert de app. Freeletics is de ideale fitness app voor prestatie gedreven mensen!

 • Gratis, met extra betalende functionaliteiten
 • Beschikbaar voor Apple en Android
 • In het Engels
 • Workouts voor fit worden, gewicht verliezen, spieren kweken

5. Virtuagym Fitness

Virtuagym Fitness app

Virtuagym Fitness is een app van Nederlandse makelij, beschikbaar in het Nederlands dus. In 2008 kon je de app vooral gebruiken om je voeding bij te houden, nu gebruik je hem om al je fitness en gezondheidsdoelen te behalen. Na het downloaden van de Virtuagym Fitness app heb je een enorme database van 5000 oefeningen met workouts voor thuis of in de sportschool. De oefeningen waarvan er wekelijks nieuwe bijkomen worden in 3D animatie getoond.

Je vindt er alle soorten workouts: thuis workouts, gym workouts, BBB workouts, borst, armen enzovoorts. Handig is dat de app ook te gebruiken is met fitnessapparatuur en in sportscholen zoals Basic Fit. Met de de andere app Virtuagym Food hou je calorieën bij op basis van je dagelijkse voeding. Deze beide apps maken een ideale combinatie om naar fitnessdoelstellingen te werken. Een personal coach of fitness trainer kan de Virtuagym Coach app gebruiken voor de opvolging en begeleiding van zijn of haar klanten. Leuk weetje: in de app kan je handige inzichten krijgen over je BMI, vetpercentage, tailleomvang. Om er het maximale uit te halen koppel je hem aan een NEO Health wearble of Fitbit.

 • Gratis, PRO lidmaatschap is betalend
 • Beschikbaar voor Apple en Android
 • In het Nederlands
 • Voeding, workouts, gezondheidstracking

6. RunKeeper

Runkeeper app

Runkeeper is een van de beste fitness apps voor hardlopen, wandelen, fietsen en trektochten. De app wordt gebruikt door zo 30 miljoen mensen en is populair dankzij de unieke gebruikservaring. Je vindt er veel gedetailleerde gegevens over je training, ook in het Nederlands! Tijdens het lopen krijg je ze op de juiste momenten mee via de audiobegeleiding. Runkeeper slaagt erin je te motiveren en aan te moedigen op de moeilijke momenten tijdens je workout. Het delen van je trainingsresultaten aan je vrienden of familie via Facebook maken de workouts werkelijk verslavend. De app is goed te integreren met andere apps zoals MyFitnessPal.

De Runkeeper app is gratis. Doe je een upgrade naar Runkeeper Go dan beschik je over nog meer trainingsschema’s en handige functionaliteiten. Waarschuwing, een Runkeeper Go abonnement is uitermate uitnodigend want de unieke ervaring met de fitness app werkt verslavend!

 • Gratis, upgrade naar Runkeeper Go is betalend
 • Beschikbaar voor Apple en Android
 • In het Nederlands
 • Hardlopen

7. Strava

Strava

Strava noemt zich de nummer 1 app voor hardlopers en fietsers. En dat is het ook. Downloadcijfers bevestigen; het is de meestgebruikte sportactivity-tracker app ter wereld. Maar wat kan je er allemaal mee? Eigenlijk is de app uitgegroeid tot een social media kanaal waar mensen elkaars sportactiviteiten delen. Maar vooral hou je met Strava hardloopsessies en fietsritten gratis bij. De app werkt op vele apparaten zoals gps- en hardloophorloges maar ook activiteitstrackers en fietstoestellen. Leuk is dat sporters elkaar kunnen uitdagen door elkaars resultaten te vergelijken. De Strava app wordt hierdoor veel gebruikt in clubs. Vaak wordt het dan competitie met de éne club tegen de andere. Wil je de routes kunnen zien die andere fietsers doen, en graag deze tijd verbeteren? Dan is de Strava app helemaal jouw ding. Probeer hem uit! Strava is gratis, en in het Nederlands beschikbaar.

 • Gratis, upgrade naar Strava Premium is betalend
 • Beschikbaar voor Apple en Android
 • In het Nederlands
 • Hardlopen, fietsen, buitensporten

8. MyFitnessPal

MyFitnessPal app

MyFitnessPal is de meest gebruiksvriendelijke app om je calorieën te tellen. De app heeft de grootste voedseldatabase van alle colorieëntellers. Hierdoor kan je met de app nauwkeurig bijhouden wat je eet en sneller vorderingen maken naar je persoonlijk doel. Wanneer je een product scant via de barcodescanner registreert de app de verschillende voedingswaarden. Zo analyseert het de dagelijkse inname van essentiële stoffen in je maaltijden zoals eiwitten, koolhydraten en vetten en geeft het aanbevelingen op basis van je persoonlijke doelen. Ben je benieuwd hoe gezond een maaltijd is dan is MyFitnessPal app voor jou. Het berekent ook voedingswaarde van je eigen recepten, de maaltijden die je regelmatig maakt worden automatisch opgeslagen. De app helpt je om een dieetprofiel op te maken en stuurt je verder aan met voedingsaanbevelingen.

Afvallen zonder sporten bestaat niet. Met MyFitnessPal app registreer je meer dan 350 trainingen. Hierdoor worden jouw fitness inspanningen gekoppeld aan jouw voedingsschema. Dit kan je automatiseren door de app te laten synchroniseren met andere workout apps en fitnessapparatuur. Via de app en online kan je uitgebreide rapporten ontvangen over de weg naar je fitnessdoel en zie je handige grafieken over je voortgang. Wil je afvallen, aan je BMI werken of gewoon je gezondheid verbeteren, dan is MyFitnessPal het beste hulpmiddel om jouw doel te bereiken.

 • Gratis, upgrade naar MyFitnessPal Premium is betalend
 • Beschikbaar voor Apple en Android
 • In het Nederlands
 • Voeding, gezondheid, dieet

9. Endomondo

Endomondo app

Endomondo is een sports tracker, hiermee analyseer je workouts en houd je alles overzichtelijk bij in de app. Endomondo wordt vooral gebruikt door wandelaars en fietsers maar de app registreert meer dan 60 sporten.
Waarom Endomondo gebruiken bij je persoonlijke training? Simpelweg voor het gebruiksgemak. Via GPS wordt je fiets of looproute nauwkeurig bijgehouden en analyseer je statistieken als afstand, tempo en het aantal colorieën dat je verbrandt. De manier waarop je makkelijk een logboek bijhoudt van je binnen en buitentrainingen is indrukwekkend. De grote sociale community achter deze app is ook een reden waarom je de app moet downloaden. Je reageert op workouts van je vrienden en voegt foto’s toe waarbij je trainingspartners kan taggen. De peptalks van de audiocoach in Endomondo houdt je gemotiveerd tijdens je workout. Handig dat de app in het Nederlands beschikbaar is. Veel functies in de app zijn gratis maar Endomondo heeft ook een aantal premium functies waarbij je meer analysemogelijkheden krijgt en een aantel nice-to-haves. Endomondo is ook ideaal te gebruiken met een smartwatch als de Apple Watch of een Fitbit.

 • Gratis, met betalende extra functies
 • Beschikbaar voor Apple en Android
 • In het Nederlands
 • Hardlopen, fietsen, buiten- en binnensporten

10. Lifesum

Lifesum app

Nog een killer van een app om je voedings- en gezondheidsgewoontes bij te houden is de Lifesum aap. Ben je op zoek naar voedingstips dan is deze app voor jou. Het gebruik van Lifesum begint met een test waarbij wordt gekeken welk voedingsplan bij jou past. Of je nu gewicht wil verliezen, wil aankomen of simpelweg beter gaan eten, via de Lifesum app krijg je hiervoor op maat gemaakt advies. Je vindt er maaltijdplannen en recepten op basis van je persoonlijke behoeften. Wil je starten als vegetariër of aan keto dieet doen, de app helpt je hier gezond mee verder! Een ingebouwde barcodescanner en geavanceerde tools in de app maken het bijhouden van je eetgewoonten een fluitje van een cent. Ze geven je de juiste informatie over je voeding en je calorieën om je energiebalans en dieet op pijl te houden. Koppel de Lifesum app aan je gratis Google Fit of HealthKit app van Apple of synchroniseer met andere fitness apps voor een nog betere gezondheid tracking. Leuk is dat je via Lifesum ook je vrienden en familie kan aanmoedigen op hun weg naar een betere gezondheid. Het gebruik van deze wondermooie app is gratis maar voor een kleine prijs krijg je steun en suggesties die je extra helpen je gezondheidsdoelen te bereiken.

 • Gratis, met extra betalende functies
 • Beschikbaar voor Apple en Android
 • In het Nederlands
 • Voeding, dieet, gezondheid

Bonus app: ApolloProtocol Fitness App

ApolloProtocol Fitness App

De ApolloProtocol App is de ideale app om meer uit jezelf en fitness te halen.

De app heeft meer dan 275 oefening video’s, 150 gezonde recepten, een progressie functie, voedingsdagboek, water tracker, slaap tracker, mood tracker, workout timer en nog veel meer. Kortom, deze fitness app bevat veel handige functies die fitness leuker en makkelijker maken.

Van zodra je via deze pagina registreert kan je de app gratis downloaden en heb je meteen onbeperkt toegang tot allerlei handige functionaliteiten.

De app heeft ook een uitgebreide workout functie waar je zelf je eigen trainingen kan aanmaken. Dit is een super toffe en goede functie! Daarnaast hebben ze ook 150+ Trainschema’s die je kunt volgen, dit is echter wel een betaalde functionaliteit. Je krijgt dan toegang tot meer dan 150 verschillende trainingsschema’s voor beginners, gevorderden en ervaren sporters. Ook heb je de mogelijkheid om je te laten begeleiden door een online coach.

De ApoloProtocol App is één van de meest complete fitness apps die er is. Deze app wordt jouw ideale ‘mobiele’ gymbuddy waarmee je je doelen sneller zal kunnen behalen.

 • Fitness schema’s
 • Online coaching
 • Voedingsschema’s

Over Thuissporter

Gezond en slim sporten is iets dat je thuis heel goed kan. Wie zelf aan de slag gaat met fitness oefeningen thuis kan bij Thuissporter.nl specifieke informatie vinden voor het resultaat dat hij of zij wil behalen.