Online personal training met online fitness coaching

Online personal training met online fitness coaching

Heb je het wel eens moeilijk om motivatie te vinden, ook al kijk je in de spiegel en wil je aan jezelf werken? Fit worden en in vorm komen is makkelijker gezegd dan gedaan.

We zoeken tegenwoordig naar snelle middeltjes om in vorm te komen. Alleen, de realiteit is dat je bij fitness zal moeten letten op een aantal dingen zoals: je gewoontes, je voeding, de training en het herstel. Als je zoals de meeste onder ons geen Sport Studies hebt gedaan is het niet zo makkelijk om even al die dingen alleen te gaan beheersen.

Gelukkig sta je er de dag van vandaag niet alleen voor. Er zijn namelijk heel wat mogelijkheden om je persoonlijk te laten begeleiden via online fitness coaching. Met online personal training zal je coach je motiveren en begeleiden naar de beste weg tot je doel.

Fitness met coaching is zoveel leuker, althans wanneer je de juist coach voor je vindt.

In dit artikel ontdek je de mogelijkheden van online coaching voor doelen zoals afvallen, gezonder leven, fitter worden en zelfs bodybuilding. We tonen waar je de juiste online personal fitness coaches vindt, zodat jij thuis of in de sportschool met een betere mindset en motivatie aan de slag kan gaan.

Wat is online fitness coaching

Bij online fitness coaching wordt voor jou een op maat gemaakt fitness plan uitgewerkt dat zorgt voor het bereiken van je persoonlijke doel in een zo optimaal mogelijke manier. Samen met een personal coach werk je online aan een traject waar die je progressie nauw opvolgt. Er worden dagelijks of wekelijks opvangmomenten gehouden zodat de coach je voortgang kan evalueren en eventueel kan bijsturen. 

De rol van een online personal fitness coach

De online personal trainer geeft jou richtlijnen en legt jou een trainingsschema voor. Via 1 op 1 fitness coaching krijg je de kans om vragen te stellen aan de coach over oefeningen of dingen waarover je graag meer wilt weten.

Een goede online fitness coach maakt niet alleen je trainingsschema op of geeft enkel begeleiding bij oefeningen, maar geeft ook voedingsadvies en helpt je bij het behouden van je motivatie en een goede mindset.

Hoe werkt online personal training precies

Wanneer je voor online personal training gaat dan gaat de coach tijdens een online intake gesprek een aantal vragen stellen over je doelen, je levensstijl en je voedingsgewoonten.

Op basis van dit gesprek werkt jouw online coach een trainings- en/of voedingsprogramma uit die je thuis, buiten of in de sportschool kan uitvoeren. 

Deze programma’s hebben voorgangsdoelen om duidelijke mijlpalen te kunnen stellen. Bij personal training is progressie belangrijk, je coach zal er samen met jou voor zorgen dat jij je doelen behaalt.

Het verschil met online personal training en personal training in een sportschool is dat het contact met je coach digitaal verloopt. De interactieve coachingsessies verlopen via video of telefoon. Zo krijg je eigenlijk dezelfde begeleiding als met fysieke personal training, alleen voer jij je training uit waar je maar wil. De online coach is ook vaker rechtstreeks bereikbaar via Whatsapp. Als je vooralsnog een vraag hebt tijdens je oefeningen in de sportschool of thuis kan je je coach bellen of een instructeur van de fitnessclub inroepen. 

De moderne online coaching bedrijven ontwikkelde software en coaching apps die de online begeleiding en ervaring van de sporter beter maken.

Online personal training voor elk doel

In dit stukje ontdek je de enkele populaire vormen van online personal training. Jouw doel kan namelijk verschillen van dat van iemand anders. Hieronder zijn voorbeelden van de meest gevraagde personal trainingsprogramma’s.

Online coaching voor afvallen en dieet

Ben je opzoek naar online begeleiding om af te vallen? Dan kan een online dieetprogramma helpen om op een verantwoorde manier af te vallen. Een persoonlijke voedingscoach of diëtiste werkt samen met jou aan je eet en beweegpatroon. Een voordeel van een online coaching voor afvallen is dat de drempel om naar een diëtiste te stappen verlaagd en je geen wekelijkse verplaatsingen hoeft te doen. Een persoonlijke gewichtsconsulent staat je dagelijks bij als persoonlijk expert op het gebied van gewichtsbeheersing, voeding en gezondheid.

Fitness en sportschool coach training

Wil je aan de slag gaan met fitness, thuis of in de sportschool, dan kan een online personal coach je meer resultaat en rust brengen. Het vinden van een juist trainingsschema voor jezelf kan weleens een lastige onderneming gaan worden. Er zijn namelijk heel wat oefeningen voor verschillende spiergroepen waardoor je bij fitness beginnen snel overweldigd kan zijn. Voor fitness begeleiding hoef je gelukkig niet in de buurt van een sportschool te wonen. Een online fitness coach helpt je bij je training met een persoonlijk trainingsschema die je kan doen waar en wanneer het jou past. Met behulp van een online platform volgt de fitness coach je vorderingen op afstand en wordt je digitaal gecoached.

Lifestyle fitness coach

Een lifestyle coach richt zich op het verbeteren van onze gezondheid door het veranderen van bepaalde gewoonten die onze gezondheid beïnvloeden. Soms zorgt onze manier van leven dat we niet de juiste fysieke en mentale gezondheid bereiken. Een lifestyle coach werkt samen met jou aan gedragsverandering zoals je voedings en bewegingspatroon zodat je met meer vitaliteit in het leven kan staan.

Online voeding en sport coach

Een voedingscoach zal je helpen bij afvallen maar maakt ook voedingsschema’s om aan te komen, of net gezonder te gaan eten. Sporten en voeding gaan namelijk ook hand in hand, zonder een gezond voedingspatroon haal je als sporter niet dezelfde resultaten. Een voedingscoach stelt voor jou een voedingsschema op en helpt je een gezond eetpatroon te aan te nemen. Bij afvallen zijn je calorie inname essentieel. Volg je een voedingsschema voor spiermassa of droogtrainen dan spelen de eiwitten (macronutriënten) een belangrijke rol in je voedingspatroon. Een online sport- of voedingscoach begeleid je bij alles wat je nodig hebt om zo snel mogelijk je specifieke doelen te behalen.

Online bodybuilding en bikini fitness coach

Bodybuilding is een bekende competitievorm in de fitnesswereld. Iemand die aan wedstrijden bodybuilding of bikini fitness doet heeft erg specifieke trainingsprogramma’s nodig. Het opvolgen van voedings- en trainingsschema’s is essentieel om het juiste spiermassa en vetpercentage te krijgen. Online bodybuilding coaches die het beste uit een krachttraining halen zijn daarom aangewezen om optimaal resultaat te behalen.

Mogelijkheden van online fitness

De mogelijkheden voor online fitness coaching en personal training eindeloos. Dit komt door de snelle ontwikkelingen op digitaal vlak. Kennis en expertise kan steeds makkelijker overgebracht worden waardoor jezelf online laten coachen om je lichaam en gezondheidsdoelen te halen aantrekkelijk is geworden.

Online sporten vanuit je huis

Om fit en gezond te worden hoef je jezelf tegenwoordig echt niet meer te verplaatsen. Zo kan je via thuis fitness prima werken aan conditie, kracht en gezondheid. Er bestaan ontelbaar veel workouts die je thuis kan doen. En na Covid-19 zijn de voordelen van thuis sporten bij iedere Nederlander goed bekend.

Inspiratie nodig? Ontdek hier meer over de mogelijkheden van sporten vanuit je huis:

Eenmaal je de stap neemt om jezelf te laten begeleiden via online coaching toont dit aan dat je een mentale knop hebt omgedraaid. Je geeft jezelf volledig over aan het bereiken van je doel. Op dat ogenblik maakt het niet uit waar je fitness doet, want je doet het gewoon. Thuis, buiten of in de sportschool, dankzij online coaching en personal training zal je merken dat je overal traint en hierdoor sneller tot resultaat komt. Met de kennis en begeleiding van de coach haal je gewoon meer uit elke trainingssessie.

Hoe vind ik de juiste online fitness coaching

Wanneer je de zoektocht naar een online coach begint zal het initieel wat moeilijker aanvoelen om de juiste online fitness coach voor je te vinden. Hier zijn een aantal tips die je hierbij zullen helpen.

Specificeer waar je naar op zoek bent

Er zijn verschillende type trainers die elk hun eigen expertise en benadering hebben. Als eerste is het belangrijk om te weten wat je doelen zijn zodat je een coach kan zoeken wiens kennis en trainingsstijl daar het beste bij past. Ben jij iemand die een gezonde levensstijl wil gaan aannemen, dan benader je liever niet meteen een professionele sportcoach, maar neem je beter een lifestyle coach. Belangrijk om weten is dat een online coach vooral je motivator wordt die ervoor zorgt dat je met volle energie je dagelijkse workout schema’s afwerkt. Positieve feedback, motivatie en doen wat werkt voor jou zijn dus belangrijke elementen om terug te vinden in een coach.

Bekijk de ervaring en achtergrond van de trainer

Aan de ervaring van sportcoach kan je afleiden over welke kennis en vaardigheden hij of zij beschikt. Dit is belangrijk omdat je de juiste begeleiding wilt krijgen voor de problemen die jij wilt aanpakken. Het is ook handig om te kijken of je online ervaringen over de coach kan terugvinden, beschikt hij of zij over positieve beoordelingen? Als laatste geven certificaten weer in welke mate de coach geïnvesteerd heeft in zijn of haar opleiding. Van trainers met een diepe kennis kan je doorgaans betere coaching verwachten.

Informeer je voldoende 

Het loont zeker de moeite om een aantal referenties te lezen, maar je weet pas echt of het matched wanneer je kennis maakt. Wanneer je een potentieel goede coach vindt, vraag dan altijd naar een eerste online kennismakingsgesprek, ook al is dit uurtje betalend.

Wat kost een online personal coach

De kosten van personal coaching verschillen van bedrijf tot bedrijf. Bij online coaching kan je wel met zekerheid stellen dat die minder zullen kosten dan het huren van een fysieke personal coach. 

Er zijn een aantal aspecten die het tarief van een personal coach voor jou zullen beïnvloeden, zoals het doel dat je wilt behalen en de mate van begeleiding dat je hiervoor nodig hebt.

Algemeen kunnen we stellen dat de kosten van een online personal training variëren tussen 15 euro per maand tot 100 euro per week. Afhankelijk van hoeveel begeleiding je nodig hebt.

Veel online coaching platformen werken met een maandelijkse fee voor het ter beschikking stellen van online trainingsvideo’s en voedingsinformatie op een app of software. Wat voor jou het meeste kost is de tijd waarin je 1 op 1 begeleidingssessies hebt met een online coach.

Is gratis online fitness coaching mogelijk?

Er bestaan heel wat leuk fitness apps die gratis workouts en voedingsschema’s ter beschikking stellen. Een aantal voorbeelden zijn de Sworkit en Nike Training Club app. Hier vind je een complete lijst met de top 10 fitness apps van het moment.

Verder zijn er heel wat coaches op YouTube die regelmatig video’s maken over fitness, voeding, sport en lifestyle. Door je te abonneren op het kanaal van enkele fitness YouTubers blijf je dagelijks op de hoogte van nieuwe workouts of video’s die ze uitbrengen. Hiermee voelt het als het ware dat je persoonlijk wordt gecoached. Al zijn de video’s natuurlijk bedoeld voor iedereen. 

Van zodra je 1 op 1 online coaching en begeleiding wilt, gaat er een bepaalde kost aan verbonden zijn. Personal online coaching is daarom zelden gratis.

Over Thuissporter

Gezond en slim sporten is iets dat je thuis heel goed kan. Wie zelf aan de slag gaat met fitness oefeningen thuis kan bij Thuissporter.nl specifieke informatie vinden voor het resultaat dat hij of zij wil behalen.